Sătmăreanul Gabriel Leș, propus ministru al Apărării Naționale

Fostul secretar de stat în Ministerul Apărării, actualul senator PSD de Satu Mare Gabriel Leș, este propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de ministru al Apărării Naționale. Anunțul oficial a fost făcut astăzi, 3 ianuarie, imediat după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, în cadrul căreia a fost votată lista cu miniștri social-democrați.

Până în prezent, Gabriel Benjamin Leș a deținut mai multe funcții. De-a lungul carierei sale, acesta a fost: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA şi până de curând secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, fiind numit în anul 2015 de către premierul de la acea dată, Victor Ponta.

Senatorul PSD Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

De-a lungul anilor acesta a absolvit mai multe cursuri de specializare. Totodată, Gabriel Leș este specializat în „Securitate şi bună guvernare”, calificare obţinută în 2016, în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, Gabriel Leş a devenit senator în Parlamentul României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.