Polițiști în vizită la copiii de Casa de tip familial „Ștefania” din Oar

copii1

copii2

copii3

Siguranţa copiilor este o preocupare permanentă a poliţiştilor sătmăreni.

O astfel de activitate educativă a avut loc miercuri, 14 decembrie, când poliţiştii i-au luat prin surprindere pe copiii aflaţi în plasament la Casa de Tip Familial „Ştefania” din Oar.

Au spus prezent la întâlnirea cu cei zece beneficiari ai casei, poliţişti din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Satu Mare, inspector principal Flaviu Pişcoran şi agentul principal Ioana Moldovan, precum şi inspectorul principal Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ.

Întâlnirea a avut un dublu scop, pe de o parte de a transmite cele mai importante informaţii referitoare la circulaţia copiilor în calitate de pietoni şi biciclişti, activitatea fiind susţinută cu succes de către cei trei poliţişti prezenţi, iar pe de altă parte de a oferi membrilor din familia „Ştefania” posibilitatea de a exersa mersul pe bicicletă şi chiar de a folosi acest mijloc de transport de către cei cinci elevi care au vârsta legală de peste 14 ani necesară pentru a pedala pe drumurile publice.

După demonstrarea cunoştinţelor teoretice privind regulile pe care trebuie să le respecte bicicliştii şi pietonii, copiii şi-au arătat şi abilităţile practice de a merge cu bicicleta, spre bucuria tuturor celor prezenţi. Cu acest prilej poliţiştii au distribuit şi materiale informativ-preventive precum şi veste reflectorizante celor prezenţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.