Aurelia Fedorca: „Mulțumesc tuturor sătmărenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o”

psd

Președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, împreună cu câștigătorii celor două mandate de deputat, Ioana Bran și Octavian Petric respectiv câștigătorul mandatului de senator PSD, Gabriel Leș, le-au mulțumit sătmărenilor pentru votul acordat echipei social-democrate la scrutinul de duminică, 11 decembrie.

Mulțumirile au fost transmise în cadrul unei conferințe de presă organizată azi, 15 decembrie, la care au mai participat și președintele interimatr al Organizației Municipale a PSD Satu Mare, Radu Roca, purtătorul de cuvânt, Silviu Sumlas, fostul director de campanie a PSD Satu Mare, Gabriel Mihali și de reprezentantul social-democraților în Biroul Electoral Județean, Florin Iura.

„În primul rând aș dori să mulțumesc tuturor sătmărenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, echipei Partidului Social Democrat Satu Mare. În mod special doresc să le mulțumesc colegilor social-democrați din întreg județul pentru mobilizarea pe care au avut-o în această perioadă. Mulțumesc staff-ului de campanie pentru reușita în alegeri. S-a demonstrat încă odată că, dacă ești serios, muncești, crezi în obiectivele tale și joci la excelență, și nu la corigență … reușim”, a declarat Aurelia Fedorca.

De asemenea, liderul social-democrat a subliniat și faptul că PSD a câștigat nu doar în mediul rural, ci și la nivelul orașelor.

„Rezultatele ne-au arătat că nu am câștigat doar în mediul rural, considerat fieful Partidului Social Democrat, ci am câștigat și în mediul urban. Cred că aceasta este noutatea acestor alegeri că PSD a reușit în premieră să câștige orașele, reușind să câștige pentru prima dată Transilvania. Am câștigat în mediul urban un număr important de voturi. În municipiul Satu Mare am fost după UDMR, a doua forță politică, sau, prima forță politică românească. De noi, la 11 procente a fost PNL-ul. Știți foarte bine că înainte de a începe campania, doi colegi importanți din organizația noastră, au părăsit această organizație și toată lumea prevedea un dezastru pe municipiu. Dar iată că printr-o muncă serioasă, printr-un program serios, lucrurile arată altfel”, spune Fedorca.

Liderul PSD Satu Mare a subliniat faptul că partidul pe care îl conduce a reușit să câștige Ardudul și Tășnadul, două localități cu primari liberali, iar în Negrești-Oaș PSD-ul a obținut un rezultat de peste 60%. În Țara Oașului, dintr-un număr de 13 localități PSD a câștigat, nouă.

La rândul său, Ioana Bran, câștigătoarea unuia dintre mandatele de parlamentar de Satu Mare le-a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și pentru faptul că „au legitimat această tânără generație de politicieni”.

„Este o încredere care ne onorează dar ne și responsabilizează în același timp. Știu că o să am foarte mult de muncă dar sunt pregătită și o să-mi dedic tot timpul necesar pentru a duce la îndeplinire și pentru a le dovedi că încrederea lor a fost meritată”, a declarat Ioana Bran.

Octavian Petric, cel de-al doilea deputat PSD de Satu Mare le-a mulțumit alegătorilor care duminică (11 decembrie) s-au prezentat la vot „și au arătat că le pasă de Satu Mare. Le mulțumim pentru că ne-au acordat încrederea”.

Câștigătorul mandatului de senator de Satu Mare, Gabriel Leș, a subliniat faptul că își dorește ca forțele politice să termine cu competiția electorală și de acum înainte cu toții să se apuce de lucru, în beneficiul locuitorilor acestui județ.

„Aș vrea să vă spun că îmi doresc ca să se schimbe ceva atât în municipiul Satu Mare, cât și în județul Satu Mare prin eliminarea decalajelor care există între județe, între municipiile reședință de județ, și de ce nu, între fiecare unitate administrativ-teritorială. Este important să aducem creștere economică și să aducem posibilitatea ca oamenii să trăiască bine în localitățile în care trăiesc ei. Suntem pregătiți de muncă, dorim să ne apucăm de acest program de guvernare, este important acum să punem bazele parlamentului, să intrăm la guvernare și să ne punem din prima zi în slujba cetățenilor așa cum am promis”, a declarat Leș.

Gabriel Mihali a vorbit despre „rețeta” pe care a aplicat-o, în calitate de director de campanie, pentru a câștiga aceste alegeri.

„La momentul când am acceptat să fiu director de campanie, eu mi-am asumat, sau mi-am propus, să scoatem doi deputaţi şi un senator, ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru că nu vreau să vând secretele din campanie pentru că acestea costă bani mulţi, vreau să vă spun numai trei dintre obiectivele care le-am căutat să le atingem în campanie. Primul a fost unul foarte uşor: să nu ne atacăm competitorii politici pentru că nu acest lucru este în folosul comunităţii, ci să ne prezentăm programul nostru de guvernare, care aţi văzut că este viabil, uşor de înţeles, destul de greu de aplicat, dar vom lupta pentru aplicarea acestuia. Al doilea a fost faptul că, după cum bine ştiţi, am avut 11 candidaţi, pe toţi 11 i-am capacitat să muncească pentru ca să ne fie mai uşot în campanie şi să atungem cât mai mult din judeţ. Cel de-al treilea ar fi faptul că principalul nostru obiectiv a fost să ne întâlnim cu cât mai mulţi oameni în această campanie. Pot să spun că oricare din aceşti candidaţi a mers pe jos cel puţin 150-200 de km, dacă nu mai mult. Şi nu i-am lăsat seara, veneau aici şi le-am spus: mâine din nou. Poimâine din nou, nu contează că e sâmbătă sau duminică”, a spus Gabriel Mihali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.