Pataki Csaba, apel către firmele de asfaltare: „Să nu își bată joc de sătmăreni”

Pataki Csaba

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare face apel către firmele de construcții drumuri să nu își bată joc de sătmăreni. Acesta a subliniat faptul că, contestațiile pe care unele firme le depun chiar în mod nejustificat, nu fac decât să blocheze intervențiile pe anumite tronsoane drum, astfel că, anumite trasee au devenit foarte greu practicabile.

„Am terminat procedura pe partea de plombări, avem un câștigător, așteptăm dacă este contestată procedura sau nu. Dacă este din nou contestată, asta înseamnă încă minim 20 de zile la Consiliul Național de Soluționare a Contestației, și dacă răspunsul nu va fi edificator, atunci iarăși începem judecata la Curtea de Apel”, a subliniat Pataki.

Acesta mai spune că valoarea estimată a contractului este unul mult supraevaluat, de aproape 100 de milioane de euro, sumă ce a atras ca un magnet foarte multe firme având ca domeniu de activitate repararea drumurilor.

„Foarte interesant, fostul Consiliu Județean a lucrat cu două tipuri de gândire. Pe întreținere de iarnă s-a împărțit în patru județul și pe partea de lucrări de întreținere de vară, au făcut o mare licitație într-una”, a declarat Pataki.

Din păcate, legislația nu le permite primarilor să intervină pe drumurile județene care le traversează localitățile. Cei care, totuși, intervin în vreun fel, riscă dosare penale, spune șeful CJ.

„Fac un apel public către firme, să nu își bată joc de sătmăreni, asta e deja chiar bătaie de joc, sunt drumuri impracticabile. Eu am făcut sesizare inclusiv la Ministerul de Interne, sunt pericole publice aceste drumuri, nu avem nici posibilitate legală de intervenție. Dacă primarii pe raza cărora trec aceste drumuri se apucă de reparat, ei riscă să aibă dosare penale. Au fost astfel de intervenții, când un primar s-a apucat un pic de reparat drumuri, s-a trezit cu sesizări la poliție că de ce intervine, că nu e drumul lui, deși asta este singura soluție să fie un pic gospodărite aceste drumuri”, a mai declarat Pataki.

9 Comentarii la "Pataki Csaba, apel către firmele de asfaltare: „Să nu își bată joc de sătmăreni”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.