Se planifică construirea unei autostrăzi în Ungaria spre Satu Mare

orban5

Prezent azi, 8 decembrie la Satu Mare, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că se va începe planificarea construirii unei autostrăzi în Ungaria, până la PTF Csengersima – Petea, care să dea posibilitatea sătmărenilor să aibă legături cu sistemul de autostrăzi din țara vecină și Europa.

Potrivit acestuia, Guvernul Ungariei va continua construirea autostrăzii M3.

„Domnul primar Kereskényi Gábor mi-a prezentat multe probleme din oraş, iar printre altele, am convenit despre prelungirea autostrăzii M3. După ce ajung înapoi la Budapesta, vom discuta cu Guvernul Ungariei să prelungim autostrada până la graniţa României, la punctul Csengersima-Petea. Acesta înseamnă construirea unui tronson de 40 de kilometri prin care sătmărenii vor avea acces la reţeaua europeană de autostrăzi”, a declarat Viktor Orban.

Cu toate acestea, traducerea în limba română a declarației lui Viktor Orban a fost greșită, dând impresia că se planifică construirea unei autostrăzi cu pornire din Satu Mare spre granița cu Ungaria.

„M-am întâlnit cu domnul primar, și îi mulțumesc pentru această întâlnire, pentru gândurile dânsului exprimate vis-a-vis de de oraș. Domnul primar mi-a spus că ar fi foarte important ca Satu Mare să fie legat de sistemul de autostrăzi din Ungaria și Europa, ceea ce înseamnă construirea unei porțiuni de autostradă de la Satu Mare la granița Ungariei și vom începe să planificăm această porțiune de autostradă pornind de la Satu Mare, ducând la granița româno-maghiară”, este declarația tradusă în limba română.

În cadrul vizitei sale, premierul Ungariei s-a întâlnit cu liderii UDMR de la nivel național și local, respectiv cu candidații organizației din Satu Mare a Uniunii la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.