Modificările Codurilor fiscal și de procedură fiscală au fost publicate și se aplică din 2017

fisc

Ordonanța de Urgență 84/2016 care modifică prevederi din Codurile fiscal și de procedură fiscală au fost publicate și vor intra în vigoare, în marea lor majoritate, de la 1 ianuarie 2017.

Principalele noutăți vizează eliminarea Registrului Operatorilor Intracomunitari, suspendarea temporară a unor declarații, prelungirea facilității de scutire a profitului reinvestit, deducerea cheltuielilor cu învățământul profesional, instituirea regimului special de TVA pentru agricultori.

O altă măsură stabilește că persoanele care își redobândesc codul de TVA, vor putea deduce taxa pentru achizițiile de bunuri/servicii în perioada anulării codului de TVA. Declarațiile informative 392A, 392B și 393 se suspendă până la data de 31 decembrie 2019.

Cu excepția unor prevederi referitoare la depunerea declarațiilor privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate și a celor privind schimbul de informații fiscale care vor intra în vigoare de la data publicării actului normativ, restul modificărilor se vor aplica de la 1 ianuarie 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.