ALDE: ”Propunem un model economic bazat de investiții”

alde-satu-mare-1 

ALDE le propune partidelor politice o provocare sub forma unui pact național de investiții pentru perioada 2017-2020. România are nevoie de un model economic bazat de investiții, care să asigure sustenabilitatea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea unui trai decent în România.

E nevoie de bani pentru salarii și pensii mai mari

În ultima perioadă sunt foarte multe propuneri pe care le fac partidele politice: de creșteri de salarii, de pensii, alte măsuri pe care le înțelegem, unele sunt fundamentate, altele nu. Având în vedere că România a avut o creștere economică bazată în primul rând pe consum, cred că avem datoria ca atunci când vorbim de astfel de măsuri, care înseamnă o povară pe buget să facem ca aceste măsuri să fie sustenabile.

Cum asigurăm resursele necesare

ALDE propune un model economic bazat de investiții care să asigure sustenabilitatea tuturor măsurilor pe care le propun partidele politice. E vorba de un procent pe care vrem să-l angajăm și la care sperăm să adere toate partidele astfel încât, în funcție de opțiunile doctrinare, să putem spune de unde avem să suținem toate aceste măsuri.

România are indicatori economici buni

Realitatea arată că România are indicatori economici foarte buni. Creştere economică foarte bună în ultima perioadă. Atragem atenţia însă asupra riscului pe care îl reprezintă perpetuarea acestei creşteri economice bazate pe consum. Este bună pentru o anumită perioadă, dar dacă nu este susţinută de investiţii, indicatorii se vor pierde. Noi chiar ne-am permis să facem un apel şi dacă partidele vor adera la acest pact este foarte bine.

Angajamentul ferm al ALDE

Angajamentul pe care îl face ALDE este acela că, dacă un guvern din care fac parte partidele politice care s-au angajat la pact, dacă nu realizează 6% din PIB  în fiecare an, la sfârşitul anului să îşi prezinte demisia. Acesta este angajamentul pe care noi îl facem şi sper să adere în această campanie cât mai mulţi la el.

4 Comentarii la "ALDE: ”Propunem un model economic bazat de investiții”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.