Editorial PNL: Șansa unui pas înainte. Să continuăm „revoluția tăcută”

urna-de-vot1

România s-a așezat pe un drum bun, al unei schimbări liniștite, făcută de oameni cumsecade, ca tine, și cu pregătire adevărată. Nu veți vedea artificii, nu veți auzi miniștri lăudându-se la televizor, nu veți vedea scandal la ore de vârf de dragul scandalului. Acea Românie este în urmă. Este una a politrucilor cu scandal și vrem să o lăsăm acolo, în urmă. În schimb, ne-am luptat să punem pe demnități publice oameni care fac treabă, nu politică, nu intrigi. Oameni curajoși care schimbă sistemul, nu populiști fără cap și coadă.

Am început schimbarea prin alegerea lui Klaus Iohannis, abia de doi ani (!), iar când puroiul s-a revărsat și zeci de tineri au murit la #Colectiv, am susținut cu toată puterea un guvern Nou, al românilor, condus de Dacian Cioloș. A fost și este un guvern cu altfel de lideri – cu profesii pe bune, cu doctorate pe bune, cu recunoaștere adevărată în Europa și, cel mai cel, cu intenții bune și onorabile, fără căpăstru de la partid.

În tot acest timp, lor, celor care sunt vizați de schimbare, nu le place, nu le convine deloc, pentru că au fost obișnuiți să facă mereu lucrurile: mai întâi pentru ei și, apoi, dacă mai rămânea ceva, și pentru oameni, pentru dumneavoastră. Așa că PSD și camarazii lor de arme inventează toate nebuniile din lume: străini răi, Soroși, conspirații, atacuri suburbane – orice doar ca să revină la putere, să poată să își ia „partea” înapoi. Strategia prafului în ochi. Ceea ce vor ei nu este o „schimbare”, ci ÎNTRERUPEREA schimbării, restaurația, revenirea la formele fără fond. Ei vor o contra-revoluție.

În fața lor stăm doar noi – cei care vrem ca schimbarea să continue. Noi trebuie să vedem limpede și să judecăm liniștiți, ca și până acum. Avem șansa de a continua propria Revoluție Tăcută: a oamenilor care muncesc cinstit, a oamenilor care vor un viitor curat și drept, a părinților care vor oportunități pentru copiii lor încă din școală, a oamenilor activi care vor drumuri bune pe care să poată ajunge în siguranță la muncă sau acasă, la familie, a celor care s-au săturat de spitale infestate și neprietenoase.
Trebuie să fim gardienii acestei Revoluții Tăcute. Cu simț critic, cu diferențe de opinii uneori, cu imbolduri atunci când este nevoie, cu aplauze dacă merită. Dar, mai este ceva: Revoluția noastră are nevoie acum de un vot. Un simplu vot ca să arătăm că existăm, că nu am abandonat deloc drumul și echipa oamenilor buni. Oamenii buni trebuie să îi susțină pe oamenii buni trimiși în față. Nu îi putem abandona, pentru că avem o datorie față de ei și față de noi înșine. Votul este o declarație că ne continuăm lupta.
Haideți să facem lucrurile, serios, până la capăt! Mergeți la vot duminică! Pentru România Înainte, alături de Dacian Cioloș în echipă cu PNL și Klaus Iohannis!

PNL Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.