Sute de negreșteni la Ziua Națională a României (Foto)

negresti1

negresti2

negresti3

negresti4

Sute de negreșteni au participat, astăzi, 1 decembrie, la manifestările organizate de Ziua Națională a României. Manifestările care au avut loc la Monumentul Eroilor din parcul central.

În discursul său, primarul Aurelia Fedorca a îndemnat la unitate.

„Îmi doresc ca această zi să fie pentru noi toți una de reflecție, în care să depășim diferențele dintre noi și să privim uniți spre un viitor comun. Să învățăm din ce au făcut marii noștri înaintași și să punem împreună umărul pentru a construi țara și societatea pe care ne-o dorim. O națiune puternică este formată din comunități puternice care vibrează prin fiecare membru al său”, a spus Aurelia Fedorca.

Momentul a fost urmat de ceremonia de depunere de coroane și jerbe de flori din partea instituțiilor publice și a partidelor politice.

Momentul a fost urmat de ceremonia de depunere de coroane și jerbe de flori din partea instituțiilor publice și a partidelor politice.

După momentele oficiale, a urmat un program cultural-artistic susținut de elevii de la instituţiile de învăţământ din Negreşti-Oaş: Liceul Teoretic – poezii şi cântece patriotice, Lauran Patricia –  cântec – Pentru ea, Obreja Cristian – poezie – Noi vrem să ne unim cu ţara,  Corul Liceului Tehnologic – Vin români la Alba iar, Şomle Adrian – poezie – Azi ne cinstim eroii, Moiş Casian şi corul Liceului teoretic – Cântec de unire, Grup copii Liceul Teoretic – cântec – Mama noastră, George Palfi – Clopotul reîntregirii şi Imnul Ardealului, Liceul Tehnologic ,,I.G. Andron”- Trei culori şi o singură iubire, Şcoala gimnazială nr. 3 şi Şcoala gimnazială nr. 1-  corul reunit condus de prof. Luciana Denghel.

Manifestările au fost încheiate cu recitalul de muzică patriotică susținut de Formaţia ,,Pionierii” din Negrești-Oaș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.