Președintele Portugaliei, încântat de obiceiurile din Oaș

negresti1

negresti2

Lisabona a găzduit în zilele de 18, respectv 19 noiembrie, Bazarul Diplomatic, în cadrul căruia Ambasada României în Portugalia a transmis un mesaj despre femeia româncă prin portul şi modul de viaţa tradiţional românesc.

La eveniment a participat și Floare Finta din Negrești-Oaș. „Tezaurul Uman Viu” împreună cu exponatele de la Muzeul Ţării Oaşului au contribuit la reuşita standului.

În cadrul standului au fost promovate artiste din România şi viziunea lor asupra unor simboluri ale spiritualităţii românești.

Totodată, mătuşa Floare Finta din Negrești-Oaș, declarată „Tezaur Uman Viu” de Ministerul Culturii, şi exponatele de la Muzeul Ţării Oaşului au contribuit la reuşita standului.
Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza, care a vizitat Bazarul Diplomatic de la Lisabona a fost încântat de standul Ambasadei României.

Organizat de Asociaţia familiilor diplomaţilor portughezi cu sprijinul ambasadelor acreditate în Portugalia, bazarul este destinat susţinerii asociaţiilor caritabile care se ocupă de copiii si tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.