Administrația locală mută colindatul la Târgul de Crăciun. Ce spune primarul

kereskenyi-gabor

În acest an, preșcolarii și școlarii care vor umbla cu colindul vor fi așteptați la scena amplasată pe Pasajul „Corneliu Coposu”. Primarul Kereskenyi Gabor spune că prin mutarea colindatului la Târgul de Crăciun „nu am închis ușa colindătorilor, ci am deschis-o larg”.

În cadrul unei coferințe de presă susținută azi, 22 noiembrie, Kereskenyi Gabor a declarat că micii colindători vor fi primiți la scena de pe Pasajul „Corneliu Coposu”, și nu într-un spațiu restrâns, cum este holul Primăriei.

În această seară edilul a revenit asupra cestui subiect pe pagina sa de Facebook:

„Prin decizia de a îmbunătăți „tradiția colindatului primarului, prefectului și președintelui” consider că am făcut un pas spre civilizație. Până acum, un număr restrâns de școli și grădinițe veneau la colindat la Primărie, Prefectură și Consiliul Județean Satu Mare. Erau primite acele școli și grădinițe unde învățau copiii unor șefi din administrația publică locală, ori ai unor funcționari.

Mutând colindatul la Târgul de Crăciun nu am închis ușa colindătorilor, ci am deschis-o larg. Invit pe această cale orice școală și grădiniță din oraș care vrea să vină la colindat să o facă, vor fi primiți cu brațele deschise, iar Moș Crăciun va fi darnic pentru toți copiii. Ba mai mult, oricine pregătește un scurt program artistic e binevenit să-l prezinte pe scena ce va fi amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu.

Cred că preșcolarii și elevii din Satu Mare nu trebuie să vină să-l colinde pe primar pentru a primi o pungă cu dulciuri. Colindatul la Târgul de Crăciun sper să devină o frumoasă tradiție în Satu Mare.

Dacă sunt copii care vor să viziteze Primăria sau biroul primarului îi aștept oricând cu drag și mă ofer chiar eu să le fiu ghid. Iar colindătorii, vă asigur că-i primesc cu drag acasă în seara de Crăciun!”, scrie primarul pe pagina de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.