Concert de jazz la Carei

jazz

Duminică, 20 noiembrie, la Sala Teatrului Municipal din Carei a avut loc cel mai important concert de jazz din ultimii ani desfășurat în oraș. Luiza Zan & The Hungarian All Stars au prezentat publicului careian cel mai plăcut și totodată complex recital de muzică, cea mai relaxant și profesionist mod de a prezenta adevărata artă.

Într-o formă de zile mai, atât Luiza Zan, aflată pentru prima dată la Carei, cât și The Hungarian All Stars, au reușit să transmită publicului careian, toate stările posibile prin care au trecut pe scenă. Un public avizat și deosebit de primitor, care a experimentat de-alungul concertului stări de melancolie, veselie, tristețe, bucurie și extaz. Un concert de care rar ai ocazia să vezi, cu muzicieni desăvârșiți și cu public deosebit.

Noul sistem audio al teatrului a fost testat într-un concert care a necesitat un sunet pretențios. Și a fost un „sound” excelent și lumini care au creat o ambianță deosebită, artiștii mulțumind în mod public pentru „sunetul de excepție”.

Concertul a fost unul de prezentare a albumului Haritage, al șaselea album al Luizei Zan, dar primul în calitate de autor. Heritage este scris în întregime de Luiza, atât versurile, cât și muzica reprezentând evocări explicite ale vieții artistei, precum și descrieri amănunțite ale strămoșilor ei, acest album fiind o plimbare intimă printre crengile arborelui genealogic al familiei Zan.

Întregul album este dedicat memoriei mamei, Maria Zan, îndrăgit profesor de violă și vioară, cea care a încurajat cariera de muzician a Luizei, plecată prea devreme dintre noi în iarna lui 2014.

Albumul emană o melancolie amestecată cu recunoștință iar nota generală imprimată planului sonor este de aducere-aminte a valorilor și tradițiilor moștenite.

Toate aceste lucruri au fost resimțite și de publicul care a aplaudat îndelung fiecare improvizație. La final, toată sala s-a ridicat în picioare ovaționând minute în șir prestația scenică a Luizei Zan dar și a instrumentiștilor Sárik Péter, Gyárfás István, Fonay Tibor și Attila Gálfi, poate cei mai în formă instrumentiști de jazz din Ungaria din acest moment.

Căldura cu care au fost primiți de către public și modul în care au fost plăcut surprinși frumusețea orașului, i-au convins pe artiști să mai petreacă o zi la Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.