PNL susține Guvernul Cioloș: zero-Corupție, zero-Minciuni, zero-Populism

poza-comunicat-18-11-2016

La 1 an de activitate a Guvernului condus de Dacian Cioloș, am cerut opinia candidaților PNL Satu Mare despre punctele pe care le văd importante la acest moment. Trebuie să notăm și că documentul-raport a fost afișat pe siteul Guvernului României, are 27 de pagini, 9 capitole și parcurge obiective realizate din toate domeniile.

Romeo Nicoară, candidatul PNL pentru locul 1 – Camera Deputaților la Satu Mare, a subliniat aspectul onestității care fiind cel mai important în ecuația puterii și alegerilor: „Cred că avem șansa nu doar să câștigăm alegerile ci și să formăm guvernul pentru a-l desemna pe domnul Cioloș prim-ministru pentru încă 4 ani. Cred sincer că după mulți ani avem un guvern care, deși nu a rezultat în alegeri, a răspuns cu precizie agendei străzii, oamenilor. Adică: fără corupție, cu 100% transperanță, scos gunoiul de sub preș, asumarea de către toți a unor probleme ca cele din sănătate, educație, birocrație. În întâmpinarea acestui efort PNL a propus și un proiect pentru o reformă totală a Parlamentului – suntem invidioși pe rezultatele lui Cioloș la Guvern”.

El a mai arătat că: „Răspunsul PSD la toate aceste a fost ca un croșeu în barba oamenilor: adică și mai mult populism și mai multe minciuni, plus acuzații teribile spre Guvern, fără nici un fundament. Dar tocmai refuzul acesta de a accepta realitatea cred că va doborî PSD. Sunt doar o fațadă falsă cu multă mizerie în spate”.

Celălalt candidat PNL care deschide o listă, cea de la Senat, Adrian Albu, viceprimar al municipiului Satu Mare a declarat că cel mai mare atu al Guvernului Cioloș este curajul de a face lucrurile cu bun simț și cu dreptate: „Au avut curajul să spargă buba care este în spitale, să înceapă să îndepărteze persoanele care beneficiază abuziv de ajutoare sociale în timp ce alții muncesc cinstit și, nu în ultimul rând, au produs cea mai mare creștere economică din ultimii ani – lucru care se va vedea în curând și în salarii, și în fonduri în administrație sau construcție de școli. Să nu uităm că vorbim de 1 an de zile, perioada scurtă în care s-au pus pe masă mai multe lucruri decât în ultimii zeci de ani”. Dușmanul acestei direcții drepte și normale este, în viziunea lui Adrian Albu: „populismul total lipsit de fundament al PSD, care ar promite și luna de pe cer doar pentru a lua voturi. Asistăm la una din cele mai ample campanii de dezinformare din ultimii ani împotriva unui Guvern. Orice realizare este răsturnată pe dos și făcută să sune invers decât real”.

Și Emilia Enătescu, un nume mai nou pentru politica sătmăreană, avocat de profesie și candidat pe locul al doilea la Camera Deputaților a apreciat că „Guvernul Cioloș s-a coborât din turnul unde stau politicienii de obicei, printre oameni. Am văzut atacate probleme reale, de zi cu zi, legate de antreprenori, directorii de școli, emigrația românilor în străinătate, corecții pozitive salariale în educație și sănătate, sau proiectele de autostrăzi ce stagnau. Populiștii de la PSD spun că e puțin pentru un an de zile, noi le spunem că ei nu au reușit atât nici în patru, ba din contră, au blocat o mulțime de sectoare publice – în primul rând prin corupție”.

Sursa: PNL Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.