S-a dat startul Campaniei „Școala Siguranței Tedi”

elevi

După succesul pe care l-a avut prima ediţie a campaniei naţionale „Şcoala Siguranţei Tedi”, proiectul a fost reluat în acest an şcolar. Campania este adresată copiilor din clasele a I-a, invitaţia de a se înscrie fiind transmisă tuturor şcolilor din ţară.

Scopul acestui proiect este acela de a aduce în atenţia copiilor o serie de situaţii de risc în care s-ar putea afla şi de a-i face să înţeleagă mai bine importanţa respectării unor reguli care să-i protejeze. Siguranţa acasă, la şcoală, dar şi în traficul rutier vor fi teme dezbătute în cadrul unor activităţi punctuale, poliţiştii sprijinind efortul educativ al cadrelor didactice prin susţinerea unora dintre aceste activităţi.

Organizatorii campaniei sunt Inspectoratul General al Poliţiei Române, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Tymbark Maspex România.

În etapele premergătoare lansării oficiale a campaniei, care a avut loc la data de 14 noiembrie, s-au înscris în program opt şcoli din judeţul Satu Mare, respectiv zece clase a I-a. Şcolile participante sunt din localităţile: Satu Mare, Carei, Tăşnad, Gherţa Mică, Doba şi Culciu Mare.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare vor participa la o serie de activităţi preventive ce vor fi susţinute în localităţile menţionate.

Primele activităţi din judeţul nostru au avut loc azi, 16 noiembrie, unde inspectorul principal Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a fost invitata celor trei clase de boboci ai şcolii. În cadrul întâlnirilor cu copiii, reprezentanta Poliţiei le-a adus în atenţie o serie de situaţii care îi pot face vulnerabili, propunându-le şi soluţii concrete prin care pot deveni mai puternici în faţa posibilelor pericole.

De la comportamentul la şcoală, acasă, la locul de joacă sau în traficul rutier, în calităţi diferite, de pietoni, biciclişti ori pasageri, copiii au învăţat ori şi-au reamintit ce atitudine este bine să adopte, astfel încât nici viaţa lor şi nici a celor din jurul lor să nu fie pusă în pericol.

La finalul activităţilor copiii au primit brelocuri reflectorizante, astfel încât să fie cât mai vizibili în trafic atunci când ies seara la plimbare.

La cele trei întâlniri organizate au participat 82 de elevi din clasele a I-a A, B şi C, coordonaţi de învăţătoarele Szauftman Camelia, Roatiş Adriana şi Boldan Raluca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.