Ești elev de liceu ? Participă la concurs

concurs

Ești elev al unui liceu din Transilvania sau regiunea de N-V a României și îți plac provocările? Mediul francofon de afaceri îți lansează provocarea toamnei: „Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri”, ediția a III-a.

Liceenii din toată Transilvania sunt invitați să participe la competiția școlară derulată în limba franceză: Premiile CFA, organizată de Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj și din Sibiu, alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri. Competiția din această ediție aduce în atenția liceenilor trei domenii inovatoare: IT, ECOindustrie și sănătate.

Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în educație și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.

Cine poate participa? Competiția se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Concursurile pentru cele trei domenii au loc simultan, conform calendarului de mai jos:

1 noiembrie 2016 — 16 decembrie 2016: promovarea concursului Premiile CFA în cadrul liceelor din Transilvania și din regiunea N-V a României prin intermediul unor vizite

15 februarie 2017: data limită de depunere a dosarelor

15 februarie — 13 martie 2017 — analizarea dosarelor înscrise de către un juriu și deliberarea câștigătorilor

13 martie 2017 — anunțarea câștigătorilor

20 martie 2017 — Festivitatea de premiere

Care sunt subiectele concursului?

-IT: ‘Realizați un program permițând criptarea/decriptarea textelor scrise în limba franceză și codate in Largonji’
-Sănătate: Inovație pentru o viață sănătoasă
-ECOindustrie : Imaginați-vă un proiect industrial făcând referire la: „ECOuzina: Nimic nu se pierde, totul se transformă”.

Pentru detaliile prezentărilor vă rugăm să accesați platforma dedicată concursului: www.premiilecfa.ro

Ce premii vă așteaptă?

Pentru fiecare secțiune vor fi acordate trei premii pentru întregul grup după cum urmează:

Premiul I — 250 euro
Premiul II — 150 euro
Premiul III — 100 euro.

Câștigătorii secțiunii IT (premiile I, II, III) vor fi recompensați de către Techsylvania prin oferirea de bilete la hackathoanele și conferința programată pentru anul viitor.

De asemenea, vor mai fi acordate:

-Premiul Liceului: acordat liceului cu cel mai mare număr de proiecte înscrise în concurs (materiale în valoare de 500 euro);
-Premiul Profesorului: acordat profesorilor implicați (coordonator și colaborator) în proiectul câștigător al premiului I, II și III al fiecărei secțiuni, astfel: pentru profesorul coordonator al grupului, 50 euro și pentru profesorul colaborator al grupului, 50 euro;
-Premii de participare: acordate tuturor elevilor și profesorilor implicați în acest demers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.