Sătmărean, decorat de președintele Germaniei. Despre cine este vorba

Sătmăreanul Josef Holczli a fost decorat cu „Crucea de merit” în rang de cavaler de către președintele Germaniei, Joachim Gauck, pentru recunoaşterea activităţii sale în sprijinirea comunităţii germane din nord-vestul țării noastre. Diploma i-a fost înmânată în cursul acestei zile (azi, 27 octombrie) de către ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk.

La evenimentul de la Casa Schwab au participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului reședință de județ Kereskenyi Gabor, respectiv prefectul Radu Bud.

Ambasadorul Germaniei în România a subliniat faptul că distincţia „Crucea de merit” a fost acordată ca semn al aprecierii şi implicării lui Josef Holczli, în favoarea minorităţii germane.

Holczli s-a născut în Seini, și este absolvent al Facultății de Construcții de Mașini din București. În prezent, acesta ocupă funcţii de conducere în acdrul Asociaţiei Economice Româno-Germane, Forumului Democrat German, Fundaţiei „Sătmăreană” şi Camera Meşteşugarilor.

decorare1

decorare2

decorare3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.