Vasile Dîncu: „Județul Satu Mare este un campion al dezvoltării”

vasile-dincu

„Județul Satu Mare este un campion al dezvoltării”, este concluzia la care a ajuns vicepremierul Vasile Dîncu în urma celor două zile de vizită efectuate în județul Satu Mare. Declarația a fost făcută azi, 25 octombrie, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Alături de Dîncu, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, respectiv prefectul Radu Bud.

„Autorităţile locale s-au mişcat foarte bine, cred că se află pe podiumul proiectelor, în ce priveşte numărul, sumele, şi, mai ales dacă ne uităm într-o dinamică în această perioadă, judeţul Satu Mare este un fel de campion al dezvoltării. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat timp de 25 de ani, că dacă ar fi fost o dezvoltare constantă probabil că ar fi în alt loc. Dar, ca ritm de dezvoltare, cred că investiţiile publice din judeţul Satu Mare sunt cu mult peste alte judeţe”, a declarat Vasile Dîncu.

Raportându-se la cifre, vicepremierul a subliniat faptul că judeţul Satu Mare are doar prin PNDL contracte în valoare de 722 de milioane de lei, din care au fost cheltuiţi până acum 241 de milioane de lei.

Referitor la proiectele blocate, printre care și cel de la Luna Șes, Vasile Dîncu spune că va încerca să sprijine aceste proiecte.

„Nu există niciun motiv pentru ca să nu intre în funcţie o asemenea investiţie importantă pe care comunitatea o face de multă vreme şi care are deja şi o cerere socială foarte mare”, a subliniat Dîncu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.