Președintele Klaus Iohannis, la Teatrul de Nord Satu Mare

Președintele României, Klaus Iohannis a participat în această după-amiază (azi, 24 octombrie), de la ora 17.00, la o dezbatere despre Armata Română, eveniment ce a avut loc la Teatrul de Nord. Șeful Statului a ajuns la teatru cu puțin înainte de ora 17.00.

La eveniment a participat și vicepremierul Vasile Dîncu.

De la nivel local la eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, dar și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat.

Primul care a luat cuvântul a fost ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, care a vorbit despre misiunile armatei române în teatrele de operațiuni, dar și despre necesitățile armatei și despre importanța acesteia.

În luarea de cuvânt, Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea relansării producției românești de armament și de importanța ținerii pasului cu noile tehnologii în domeniu.

„Satu Mare este un oraș care îmi e drag, un oraș în care am mai fost în altă calitate. Mi-a plăcut și atunci, cum mi-a plăcut și astăzi. Spiritul și profesionalismul Armatei Române sunt atributele care au făcut-o una dintre cele mai apreciate instituții din România. Dacă ne dorim o armată modernă și care să poată răspunde provocărilor, atunci este nevoie de susținere politică și resurse finaciare. Acesta a fost și motivul pentru care am invitat partidele politice la discuții și pentru prima dată s-a ajuns la un consens: alocarea a 2% din PIB pe cel puțin 10 ani”, a declarat Klaus Iohannis.

În cursul zilei de marți, 25 octombrie, Șeful Statului va participa la manifestările de la Carei, dedicate „Zilei Armatei Române”. Evenimentul va începe la ora 11.00.

iohannis6

iohannis1

iohannis2

iohannis3

iohannis4

iohannis5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.