S-a deschis expoziția dedicată fotbalistului Puskas Ferenc. Unde poate fi văzută (Foto)

Peste 200 de obiecte aparținând unuia dintre legendele fotbalului mondial, Puskas Ferenc (Ocsi), sunt expuse începând de astăzi, 22 octombrie și până pe 4 noiembrie, la parterul Muzeului de Artă din Piața Libertății. Expoziția a fost vernisată în această după-amiază, în prezența primarului Kereskenyi Gabor și ai iubitorilor fotbalului din Satu Mare (și nu numai).

Printre obiectele expuse, vizitatorii pot să vadă medalii, cupe, fotografii, dar și tricouri pe care le-a purtat cunoscutul fotbalist maghiar.

Puskas Ferenc s-a născut la data de 2 aprilie 1927. Acesta este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai secolului al XX-lea, fiind recunoscut în 1995 de IFFHS drept cel mai mare golgheter al secolului. A condus echipa națională de fotbal a Ungariei la cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice din 1952 și la un loc în finala Cupei Mondiale din 1954, pierdută în fața Germaniei cu scorul de 2-3.

De-a lungul carierei sale, Puskas a marcat 84 de goluri în 85 de selecții pentru Ungaria, evoluând și de patru ori pentru Spania.

A marcat 512 goluri în 528 de meciuri jucate în cariera sa.

FIFA a anunțat în octombrie 2009, introducerea Premiului Puskas, acordat fotbalistului care a marcat „cel mai frumos gol” din ultimul sezon.

Puskas Ferenc s-a stins din viață în data de 17 noiembrie 2006.

puskas1

puskas2

puskas3

puskas4

puskas5

puskas6

puskas7

puskas8

puskas9

puskas10

puskas12

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.