Miting împotriva căsătoriilor gay în centrul Sătmarului (Foto&video)

Aproximativ 200 de persoane, alături de reprezentanții mai multor confesiuni religioase și de oameni politici au participat azi, 22 octombrie, la un miting organizat împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. Acțiunea organizată de „Coaliția pentru Familie” a avut loc în Centrul Nou, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Coaliţia pentru Familie”, a adunat în România, aproximativ 3 milioane de semnături prin care le cere parlamentarilor modificarea articolului 48 din Constituţia României, adică definirea familiei doar prin căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie.

Manifestarea de la Satu Mare a fost condusă de preotul baptist Mihai Micula.

„Prin faptul că suntem astăzi aici nu înseamnă că nu suntem toleranţi, nu înseamnă că nu suntem creştini, dar vedeţi ce se întâmplă din punct de vedere geopolitic, vin unii peste noi, noi trebuie să apărăm valorile creştine şi aici, indiferent de etnica noastră, noi băştinaşii din Satu Mare, suntem cu toţii creştini”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor, prezent și el la manifestarea din Centrul Nou.

Prezent la acțiunea de astăzi, deputatul liberal Romeo Nicoară a promis că va sprijini această modificare legislativă.

„Dacă noi nu păstrăm vitalitatea acestei ţări, dacă nu păstrăm imaginea ei, dacă nu păstrăm tradiţia ei, ne vom disipa exact cum se disipează nisipul în apele mării. Este şi asta o datorie a noastră. A fost acel amendament acum vreo doi ani în Parlament, în vară Curtea Constituţională a dat acel certificat prin care recunoaşte că respectă normele constituţionale. Această iniţiativă cetăţenească semnată de 3 milioane de oameni este astăzi la Senat în dezbatere. Probabil va trecere de Senat şi va veni la noi în dezbatere, în Camera Deputaţilor. Ce vom face noi, este să susţinem această iniţiativă, dacă ajunge până în decembrie, când îşi încheie mandatul acest Parlament, dacă nu, în Parlamentul următor, vom susţine acest lucru, eu şi alţi colegi ai mei, liberali”, a declarat Nicoară.

Manifestarea din Centrul Nou a ținut mai bine de o oră.

miting1

miting2

miting3

miting4

miting5

miting6

miting7

miting8

20 Comentarii la "Miting împotriva căsătoriilor gay în centrul Sătmarului (Foto&video)"

 1. Paul Suciu   22 octombrie 2016 at 5:22 pm

  Răzvan Dragoș

  O mai știți pe aia cu „nu s-a putut face LIDL din cauza bisericii”? Ei, iată încă ceva care susține convingerea mea că cea mai mare realizare din viața unui sătmărean e să plece de acolo.

  Răspunde
 2. Alex Tipter   22 octombrie 2016 at 6:23 pm

  Nu vine bai nici dracu peste voi ca nu mai au ce va lua, sunteti muritori de foame tocmai din cauza ca nu vreti sa lasati deoparte mentalitatea de turma si convingerile din epoca bronzului. Va pleaca tineretul, structura de rezistenta a oricarei tari, si voua vi se fisureaza banana fiindca unii pot detine dreptul legal de a-si consuma relatia. Faceti un recensamant real al grupei de varsta 25-40 de ani si comparati-l cu cel de acu 10 ani…iar apoi iesiti in strada si protestati pentru adevaratele cauze care afecteaza starea de bine a plaiului stramosesc.

  Răspunde
  • Paula   22 octombrie 2016 at 10:39 pm

   Am 15 ani si uneori …mi se pare că-s mai deschisa la minte ca cei mari 😂
   Toti spun ca ‘Pai copilu’ meu o sa vada gay pe strada ‘ .
   Da o sa vada . Dar daca tu esti dezghetat la minte si ii explici fumos ca de ce … si etc .. sigur o sa inteleaga . Dar daca ii spui ceva gen ‘Is psihopati , sper sa moara ‘, ceva normal ca copilul tau o ca ajunga sa ii urasca si sa ii injure .
   Dar daca tu esti educat si el v-a fii .

   Fiecare isi alege sex-ul .
   Defapt sunt unele persoane care au patit ceva in trecut , au fost violati etc ..
   De asta merg pe chestia asta .
   Si mie chiar imi plac , sunt draguti .
   Am prieteni gay si les .
   Respect pe toata lumea care ma respecta !!
   Ar trebuii sa faceti la fel .

   Răspunde
   • IQ   23 octombrie 2016 at 7:45 pm

    Copila, se mai fac lectii de gramatica la liceu? Daca nu, fa un efort si reia manualele de gramatica din scoala generala. Poate nu intelegi acum, dar in viata chiar conteaza cum te prezinti, si cum voi interactionati foarte mult in scris, e bine sa te prezinti impecabil. Lasa prietenii de pe Facebook, ca stim ca te accepta asa cum esti, dar va veni vremea cand o sa vrei sa te angajezi, va trebui sa scrii un CV, o scrisoare de intentie…Ocupa-te de asta acum, cand ai mai mult timp liber. Mult succes in viata!

 3. Bucurescu Bianca   22 octombrie 2016 at 11:54 pm

  Am 15 ani si gandesc mai matur in comparatie cu majoritatea adultilor.
  Nu cred ca deranjeaza pe nimeni ce fac oamenii aia acolo in patul lor, in casa lor.
  Daca vor face o nunta, nu va da nimeni in cap sa va duceti.
  Stati linistiti. Suntem o tara josnica. Ne credem prea evoluati si totusi suntem niste inculti.

  Răspunde
 4. Bucurescu Bianca   22 octombrie 2016 at 11:58 pm

  Nici Dumnezeu nu va suporta, de aia a plouat.
  Btw, se scrie meeting*

  Răspunde
 5. Paul   22 octombrie 2016 at 11:58 pm

  Nu credeam că o să văd așa ceva și în Satu Mare! După mitingul ăsta nu pot să spun decât că îmi pare foarte bine că nu voi mai avea de-a face cu orașul ăsta. Asta era problema voastră cea mai mare, nu? căsătoriile persoanelor de același sex? Rușine! Politicienii ăștia se cheamă liberali? care abia așteaptă să discrimineze o categorie de cetățeni cu drepturi egale? Asta era singura problemă a orașului, pe lângă construcția de catedrale megalomanice. Tinerii pleacă cum au ocazia, lasă că rămâneți voi acolo în mocirla voastră cu gândirea asta înapoiată, băștinași din Satu Mare.

  Răspunde
 6. Ioana   23 octombrie 2016 at 12:00 am

  Vă cam faceți de câcat…suntem în secolul 21 şi încă România şi toate religiile ei nu s-au maturizat…trăim într-o lume liberă, nu le-am acordat niciodată o şansă de a se exprima liber în țara asta celor ce fac parte din lgbt…suntem de tot râsul…nu trebuie să judecăm o carte după copertă…în imagini văd doar babe, moşi şi preoți care nu şi-o băut cafeaua dimineață şi au mers la meeting…sunt pro lgbt şi o voi susține mereu, pt că TOȚI OAMENII TREBUIE ACCEPTATI ÎN SOCIETATE!!!!!

  Răspunde
 7. Pingback: Miting împotriva căsătoriilor gay în centrul Sătmarului (Foto&video)

 8. todea vasile   23 octombrie 2016 at 7:58 am

  Romani 1:18-32;
  18. Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.
  19. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
  20. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
  21. fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
  22. S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
  23. şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
  24. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;
  25. căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
  26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii;
  27. tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
  28. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
  29. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,
  30. bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
  31. fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
  32. Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.

  Răspunde
 9. Abel   23 octombrie 2016 at 10:11 am

  Eu unul nu sunt de acord ca copiii mei sa vada,homosexuali lingandu-se asa aiurea pe strada.

  Răspunde
  • Paul   23 octombrie 2016 at 12:25 pm

   Cât de înapoiat mintal trebuie să fii să vii cu un asemenea argument… Altul care crede că dacă persoanelor LGBT li se acordă aceleași drepturi or să dea năvală pe stradă să se lingă. Noaptea minții! Majoritatea persoanelor homosexuale nu sunt ăia pe care îi vedeți la paradele gay. Sunt peste tot în jurul vostru, la locul de muncă, în cercul de prieteni, în familie etc., doar că nu-i observați pentru că nu e nici o diferență înafară de orientarea sexuală. Îmi pare rău pentru copii tăi că au un asemenea părinte plin de ură ce nu-i în stare să le explice că există și oameni diferiți pe lumea asta.

   Răspunde
   • Stillmy   23 octombrie 2016 at 10:22 pm

    Daca așa crezi , du-te prin Spania sau Anglia , Norvegia si o sa vezi cum se ling pe strada si cum se manifesta in afara manifestărilor. Este dezgustător. Aici nu au încă curajul pentru ca nu sunt încă acceptați, dai drepturi si ai sa vezi , te uiți ciudat la ei si ești dat in judecată. Urmărește cazurile din America , câți oameni au fost amendați si închiși din cauza lor.

 10. Louri   23 octombrie 2016 at 12:27 pm

  Acest fenomen este o boala. Toti mereti afara fara sa stiti pentri ce. Dar daca este vorba de a ceva mai serios contra partidul vostru stati si ascundeti. Nu este ninemi afara. Va lasati sa fiti condus de altcineva.

  Răspunde
 11. Bălan Vlad Ciprian   23 octombrie 2016 at 3:38 pm

  Oameni încuiați la minte, hai cu inchiziția până vă veți mânca între voi cu viziunile voastre”morale, tolerante, drepte și fără de greși”

  Răspunde
 12. Sile   23 octombrie 2016 at 5:47 pm

  Sunt multi bani, pentru promovarea miscarilor gay, mortaciunea de soros pune la bataie 1 miliard de dolari pentru a-i indobitocii pe romanii. Trezirea cine vrea sa fie gay sa plece unde e slobod. Noi vrem sa fim normali.

  Răspunde
 13. marin   24 octombrie 2016 at 8:15 am

  da voi astia care sunteto atat de „deschoso la minte” cum spuneti, de ce nu ati facut un miting pentru legalizarea casatoriilor gay?????
  ce vreti sa ajunga tara asta sodoma si gomora? hai sictir! mutati-va in olanda sau pe insule pustii, dar nu vreau sa va vad la noi in tara.

  Răspunde
 14. George Dan   24 octombrie 2016 at 8:42 pm

  cine a fost la „miting” ma sa e curva

  Răspunde
 15. robzombie   25 octombrie 2016 at 9:22 am

  „Dacă noi nu păstrăm vitalitatea acestei ţări, dacă nu păstrăm imaginea ei, dacă nu păstrăm tradiţia ei, ne vom disipa exact cum se disipează nisipul în apele mării”

  Care valori??? vorbim despre aceeasi tara???

  Răspunde
 16. robzombie   25 octombrie 2016 at 9:25 am

  pun pariu…”crestinii” care au participat la miting se duc cu masina la biserica (100m) si stau afara cu energizante..tigari si butonand „smarfonul” :)))

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.