Contrabandiști, arestați preventiv. Aduceau țigările cu TIR-ul prin Vama Halmeu (Video)

tigari

Cei cinci traficanți de țigări reținuți pentru 24 de ore după ce au fost prinși în flagrant la o fermă din localitatea bihoreană Dumbrava, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile (Dosar nr. 2727/83/2016). Decizia a fost luată în cursul zilei de vineri, 21 octombrie, de către magistrații Tribunalului Satu Mare.

În cursul aceleiași zile, cei cinci inculpați au contestat decizia tribunalului.

Potrivit procurorilor DIICOT, este vorba despre ucrainenii Dubitskyi Volodymyr, Mitlosh Ihor, Gordubei Stepan, respectiv cetățenii români Chioreanu Gheorghe-Cristian și Farkas Cosmin Cristian. Aceștia sunt anchetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Grupul acționa pe raza județelor Satu Mare și Bihor.

Din investigațiile efectuate de procurori a reieșit că ţigările intrau în România prin Vama Halmeu, aduse de Gordubei Stepan cu un TIR, ascunse în caroseria remorcii, într-un locaş special amenajat în podeaua acestuia, şi erau aduse sub paravanul unor importuri de melci vii sau ciuperci pe relaţia Ucraina – România.

Gordubei livra marfa din documente (ciuperci, melci) la destinaţie, după care mergea spre locaţia în care urmau să fie descărcarcate ţigările.

Alți doi ucraineni, Dubitskyi Volodymyr şi Mitlosh Ihor, coordonau operaţiunea de predare a ţigărilor către cetăţenii români, membri ai grupului care avea rolul de a le vinde.
„Astfel, inculpaţii asigurau traseul, deplasându-se cu un autoturism înmatriculat în Ucraina pe ruta Ucraina – România, iar după descărcarea mărfii care făcea obiectul importului declarat, stabileau întâlnire pe traseu cu conducătorul autotrenului şi se deplasau împreună spre locaţia în care urmau a fi predate ţigările pentru a face legătura cu cetăţenii români, membri ai grupului cu atribuţii de valorificare a ţigărilor pe teritoriul României”, spun procurorii DIICOT.

Cei cinci traficanți au fost prinși în flagrant joi, 19 octombrie la o fermă din Dumbrava (județul Bihor).

Pentru mai multe detalii cu privire la acțiunea de prindere în flagrant puteți citi dacă dați click pe următorul link:

http://www.satmareanul.net/2016/10/21/contrabandisti-prinsi-in-flagrant-de-mascati-cinci-persoane-retinute-video/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.