Marș de comemorare a victimelor de la Colectiv la Satu Mare. Vezi când va avea loc

colectiv

La sfârșitul acestei luni, se împlinește un an de la tragedia de la Colectiv, motiv pentru care un grup de tineri din Satu Mare va organiza un marș pașnic pe data de 30 octombrie. Locul de întâlnire este Pasajul „Corneliu Coposu” din Satu Mare. Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 18.00-21.00.

Vă reamintim că unul dintre cei răniți în Colectiv a fost și olimpicul internațional Andrei Bud, originar din Negrești-Oaș.

„64 de persoane, prieteni, cunoscuți sau doar oameni frumoși pe care nici nu îi cunoșteam au murit. Degeaba. Au murit pentru că cineva, undeva, trebuia să facă un control, dar a primit o șpagă și nu a mai verificat.

Pentru că acesta este „normalitatea” în România. Dai șpagă și rezolvi. Dai o mică atenție și te rezolvă cineva. Orice problemă ai avea. Fals. Corupția ucide și cel mai rău lucru pe care putem să îl facem este să fim parte din acest mecanism.

Nu este normal, eu nu așa vreau să îmi cresc copiii, dar nici nu plănuiesc să plec din țară. Așa că aleg să iau atitudine, aleg să nu mai contribui la acest mecanism.

Când îmi este cerută șpagă pentru a face ceva ce ar trebui să fie oferit gratuit, filmez pe ascuns și fac public acel lucru. Devin parte din SOLUȚIE.

Ieșim în această zi, pe 30 octombrie ca să comemorăm un an de la tragedia din #Colectiv. Ieșim ca să arătăm că nu mai tolerăm corupția, în orice formă ar veni ea.
Suntem generația care dorește ceva mai mult pentru copiii lor.

Dorim normalitate. Iar cât timp corupția o să fie o problemă sistemică, acest lucru nu o să fie posiibl.

10.000, 1.000, 100 sau 10 sătmăreni care vor participa la un marș pașnic o să arate că aceasta este noua Românie.

România oamenilor frumoși, care lucrează pentru ceea ce vor, care gândesc pe termen lung și care își doresc schimbări de durat”, este mesajul de pe Facebook al organizatorilor acțiunii de la Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.