Ambasadoarea Israelului, Tamar Samash, în vizită la Satu Mare

Excelența Sa, ambasadoarea Israelului la București, Tamar Samash, este pentru prima dată în vizită în județul Satu Mare. Aceasta a fost primită azi, 14 octombrie, de către Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.

Azi, ambasadoarea Israelului s-a întâlnit cu oficialităţi judeţene şi locale. Excelența Sa a purtat discuţii cu preşedintele CJ, Pataki Csaba și cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Ambasadoarea Israelului a vorbit despre viitoarele cooperări dintre cele două țări, în special cu județul Satu Mare, din punct de vedere al culturii, turismului.

Excelența Sa a mai vorbit despre comunitatea evreiască, posibilități de investiții, dezvoltarea relațiilor celor două popoare.

Președintele CJ a subliniat faptul că în județul nostru conviețuiesc în armonie români, maghiari, șvabi, etc., și tocmai din acest motiv scopul Consiliului Județean Satu Mare este de a ajuta atât promovarea, cât și păstrarea identității.

„Datorită fabricilor mari, rata șomajului este foarte mică. Punem un accent foarte mare pe turism, deoarece pe teritoriul județului nostru sunt numeroase izvoare de apă termală, avem ștranduri respectiv numeroase atracții turistice. Turiștii au posibilitatea să ajungă în orașul Satu Mare cu avionul, deoarece avem un aeroport internațional modern. Din 31 octombrie 2016 vor porni primele zboruri spre Londra. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a spus că: ,,Dat fiind faptul că Isrealul este o țară renumită din punct de vedere al medicinei, are un sistem model, iar Consiliul Județean gestionează spitalele din județ , noi suntem deschiși pentru o colaborare pe viitor”, a declarat Pataki Csaba.

La finalul întâlnirii președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba i-a dăruit un tablou unicat, special creat pentru Excelența Sa și un buchet de flori. Ambasadoarea Israelului, Tamar Samash a promis că va mai veni în județul nostru.

În cursul acestei zile, Excelența Sa participă la simpozionul „Evrei din România în patrimoniul național și internațional”organizat la Muzeul Județean Satu Mare.

La sfârșitul zilei ambasadoarea Israelului la București, Tamar Samash, va vizita sinagoga din Satu Mare.

dsc_0016

dsc_0017

dsc_0026

dsc_0029

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.