Avocat de interlop, condamnat la pușcărie

horia-chivari

Instanța Supremă s-a pronunțat vineri, 23 septembrie, în dosarul avocatului orădean Horia Chivari, apărătorul interlopului sătmărean Dorel Tukacs. Prin hotărârea pronunțată vineri, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României au menținut soluția dată de Curtea de Apel Cluj în dosarul de luare de mită în care acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DNA.

Avocatul a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Verdictul dat de magistraţii Instanței Supreme este unul definitiv. Vineri seara avocatul a fost ridicat de poliţişti pentru a fi încarcerat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iunie-august 2011, Chivari a cerut de la concubina lui Tukacs 20.000 de euro și ar ar fi primit 24.000 de euro, susţinând că banii vor fi remişi judecătorilor implicaţi în soluţionarea dosarului în care interlopul era arestat şi condamnat deja în primă instanţă de Judecătoria Satu Mare la 7 ani de închisoare cu executare pentru şantaj (trei fapte) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Avocatul a promis că îi va convinge pe judecători să-l pună în libertate pe Tukacs. După ce avocatul a primit banii, judecătorii Curţii de Apel Oradea l-au achitat pe Tukacs și i-au dat o amendă administrativă.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.