Concurs de biciclete pentru copii, organizat de OFSD (Foto)

Cu ocazia „Zilei Mondiale fără Mașini”, Femeile Social Democrate au organizat un concurs cu biciclete în Grădina Romei din Satu Mare. Acțiunea la care au participat câteva zeci de copii s-a desfășurat azi (22 septembrie) după-amiază.

Concurenții au avut de trecut de două probe, și anume: o probă de viteză pe bicicletă și parcurgerea unui traseu stabilit de către organizatori.

Câștigătoarea concursului a fost Andreea Matei, de 9 ani, elevă în clasa a IV-a la Liceul „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare. Aceasta a primit cadou o bicicletă, în timp ce ceilalți participanți au avut parte de surprize din partea organizatoarelor acțiunii.

„A fost o acțiune reușită și ne-am bucurat să vedem că au răspuns atât de mulți copii la evenimentul nostru. Am mizat pe puterea exemplului, de la mic la mare, astfel încât să reușim cu adevărat să promovăm mersul pe bicicletă, bicicleta ca mijloc de transport, dar și ca un model de activitate benefică din toate punctele de vedere. E sănătos, ajungi repede, protejezi mediul, nu poluezi, faci sport. OFSD doreşte să încurajeze în primul rând mişcarea, dar şi să atragă atenția că este foarte important să păstrăm mediul curat” a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PSD Satu Mare, Manuela Rogoz.

Pe data de 22 septembrie, oamenii de pe întregul mapamond marchează „Ziua fără maşini”, lansată de Uniunea Europeană în 1999, ce are ca scop promovarea mijloacelor de deplasare ecologice.

copii1

copii2

copii3

copii4

copii5

copii6

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.