Vezi ce măsuri de debirocratizare propun Finanțele

finante

Minsiterul de Finanțe va lua unele măsuri de debirocratizare, cum ar fi dezvoltarea metodelor electronice de blocare/deblocare a conturilor bancare în timp real sau transmiterea online a adeverințelor de venit și a certificatelor de atestare fiscală.

Ambele măsuri au fost anunțate, recent, de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș.

De la 1 noiembrie 2016, ANAF va pune la dispoziție instituțiilor publice, inclusiv primării, pe bază de protocol de schimb de informații, pârghiile necesare în vederea transmiterii, în format electronic, a documentelor ce atestă situația fiscală a contribuabililor, în vederea acordării, de către instituțiile respective, a unor drepturi legale.

Implementarea noului sistem creează premisele eliminării prezenței unui număr semnificativ de contribuabili la ghișeele ANAF, precizează Finanțele, ținând cont de faptul că, anual, administrațiile fiscale eliberează în medie peste 5 milioane de adeverințe de venit și peste 300 de mii de certificate de atestare fiscală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.