Măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei

vama

Sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă, petrecută în România, atât de cetăţenii români, care lucrează în străinătate cât şi de străinii, veniţi să viziteze ţara noastră, fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontierele României.

În această perioadă cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei sunt cele de pe frontiera cu Ungaria, în condiţiile în care mulţi dintre românii care au venit în concediu în ţară se întorc în statele europene unde muncesc.

Pe frontiera cu Ungaria sunt operaţionale două puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise zece artere de ieşire din ţară. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Petea, fapt pentru care oamenii legii recomandă utilizarea şi a PTF Urziceni, aflat tot la frontieră cu Ungaria.

ITPF Sighetu Marmaţiei a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În proximitatea punctelor de trecere a frontierei, conducătorii auto vor fi anunţaţi despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei.

Poliția de Frontieră recomandă consultarea aplicației informatice privind timpii de așteptare, pe care o găsiți pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.