Kereskenyi Gabor: „Clubul Sportiv Municipal nu este o asociaţie de binefacere”

CSM

Situația Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare va fi de acum încolo atent analizată, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată azi, 3 august. Alături de Kereskenyi au fost prezenți și președintele CSM Satu Mare, Vasile Fogel, respectiv președintele Comitetului Director al clubului sătmărean, Magyar Lorand.

„Clubul Sportiv Municipal nu este o asociaţie de binefacere. Acesta este un lucru pe care trebuie să îl înţeleagă cu toţii pentru că şi în momentul de faţă sunt unele secţii care nu au randament. Decizia va rămâne la latitudinea Comitetului Director, dar această decizie trebuie să ţină cont că bugetul nu este unul fix şi trebuie corelat cu obiectivele. Această decizie trebuie luată în maximum 30 de zile, deci în cursul lunii august, şi va fi asumată atât de Comitetul Director cât şi de municipalitate”, spune Kereskenyi.

Făcând referire la perioada de dinainte de 2012, edilul spune că fosta conducere a clubului a fost atacată când a adus jucătoare de culoare, însă aportul acestora a dus la calificarea în final four și în semifinala Campionatului Național al României.

„Da, aşa a fost când am jucat final four, sunt amintiri frumoase când baschetul sătmărean a jucat semifinala campionatului naţional al României. Într-adevăr, am adus din WNBA pentru două luni de zile o americancă pentru 4.000 de dolari pe lună. Două luni a primit aceşti bani. Da, este o sumă mare. Dar vă întreb, dacă vorbim de sport, oare aceasta a fost o greşeală? Sau că au fost foarte mulţi care nu au nimic cu sportul şi timp de patru ani au primit 1.500, 2.000, 3.000 de lei net? Cred că ştim cu toţii răspunsul”, a subliniat primarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.