Ce planuri are noua conducere a CSM Satu Mare pentru echipa de baschet

Baschet

Noua conducere a CSM Satu Mare are un proiect foarte bine pus la punct pentru echipa de baschet feminin a clubului, dorind să readucă acest sport la performanțele pe care le-a avut cu ani în urmă.

Despre noile proiecte au vorbit primarul Kereskenyi Gabor, președintele CSM Satu Mare Vasile Fogel, președintele Comitetului de Administrație a clubului sătmărean, Magyar Lorand și managerul Secției de baschet Feleki Zsolt. La conferința de presă de astăzi, 3 august, a participat și antrenorul echipei de volei a CSM Satu Mare, Ovidiu Groza.
Potrivit managerului secției de baschet, este vorba despre un proiect amplu care se bazează atât pe echipa de senioare cât și pe centrele de copii și juniori.

„Proiectul se bazează pe trei piloni. Pilonul 1: Pornirea motorului vechiului CSM; Pilonul 2: activitatea la Asociația Județeană de baschet și pilonul 3: Înființarea Academiei de baschet”, spune managerul echipei.

Feleki Zsolt a subliniat și faptul că Academia de baschet se va forma începând din luna septembrie, în cadrul căreia vor activa șase antrenori care se vor ocupa de grupele de copii.

În ceea ce privește echipa mare, la CSM va veni Jose Araujo, fost antrenor la ICIM Arad și antrenorul echipei de senioare a Portugaliei. Cu toate acestea, deoarece regulamentul nu permite ca în primul an la echipă să fie antrenor străin, în sezonul 2016-2017 Araujo va ocupa funcția de director tehnic, antrenor principal va fi Adriana Pricop și secundat Andreea Orosz.

„În acest moment am semnat contracte cu jucătoarele Flavia Ferenczi, Renata Szmutku, Adina Pop și sperăm că astăzi vom obține și semnătura lui Eniko Laza Tarța, iar pe postul de pivot o avem pe Gabriela Măgureanu din Iași. De asemenea, avem și jucătoare Under 20 și U 16 din pepiniera proprie”, spune Feleki Zsolt.

Pentru următorii ani, obiectivele echipei de baschet sunt, în primul rând, promovarea în prima ligă, apoi ocuparea primelor trei locuri (în anii 2 și 3), iar în anul 4 câștigarea titlului de campionaă națională și organizarea competiției de All Star Game.

În prezent, bugetul clubului este de 3 milioane de lei, însă, dacă echipa de baschet va primi confirmarea de participare în Liga Națională, Magyar Lorand spune că se va face o rectificare bugetară.

Făcând referire la celelate secții, Magyar spune că nu se dorește desființarea secțiilor existente, însă „este nevoie de puțină reorganizare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.