Copii sătmăreni în „Tabăra Aventurilor” din Sárospatak (Foto)

Fundaţia „Hans Lindner” facilitează accesul la momente odihnitoare şi de reabilitare în fiecare an pentru copiii cu boli maligne din cadrul Programului „Raza Speranţei”. În acest sens, în luna iulie a avut loc „Tabăra Aventurilor” la Sarospatak (Ungaria), gratuită din toate punctele de vedere, dedicată acestor copii şi familiile lor. Organizarea acestei tabere este fructul unei colaborări de lungă durată cu Fundaţia „KELL” din Ungaria.

Anul acesta numărul participanţilor a depăşit 130, majoritatea lor fiind copiii cu nevoi speciale, printre care șapte copii cu boli maligne din Programul „Raza Speranţei”. Toţi copiii au fost insoţiţi de fraţi şi părinţi, dar şi de mulţi voluntari.

Tabăra, aflată la cea de-a IX a ediţie, a devenit de-a lungul anilor una internaţională, având participanţi din Ungaria, Ucraina şi România. Copiii s-au relaxat după tratamentele istovitoare, au avut ocazia să se joace, să lege prietenii şi să se relaxeze, iar părinţii implicându-se şi ei activ în realizarea programelor, au putut schimba experienţe referitoare la boală şi tratamentul acestora. Programele oferite copiilor în cursul săptămînii au fost diverse şi distractive, începând cu festivitate de deschidere interactivă, urmată apoi de „Petrecerea Micu” cu muzică şi voie bună.

Au mai avut loc două excursii aventoroase, la prima participanţii au fost ambarcaţi într-o maşină reală de transportat prizonieri, ei fiind duşi apoi la Muzeul-Penitenciar din Satoraljaujhely, urmată de o demonstraţie captivantă de câini poliţişti. A doua excursie a oferit o zi de neuitat în Parcul de Aventură Zemplen. Pe toată perioada taberei au stat la dispoziţia copiilor atelierele de lucru manual: sculptură textilă, lucru manual, pictură pe porţelan, dar şi piscina cu apă termală din incinta taberei, ei putându-se scălda atunci când au vrut.

În ultima zi, la festivitatea de închidere, a cântat trupa de muzică rock „37”, unde copiii s-au distrat şi au primit cadouri surprize. Tabăra a durat doar o săptămână, însă organizatorii sunt încrezători în faptul, că atât copiii, cât şi adulţii s-au putut detașa de problemele zilnice de acasă, putându-se bucura de clipe de neuitat.

Organizatorii mulţumesc şi pe această cale celor care au contribuit la succesul taberelor, oferind marea parte a alimentelor necesare derulării armonioase, fără de griji a taberei, cu o deosebită consideraţie domnilor: Fastus Ştefan, Sipos István, Camil Burian, Feher Zoltán, Vincze Enikő, Márton Zsolt, Schramko Zsolt, Huszti Gyula, Hutton Richard, Korodi Ferenc, Iuliu Foller, Derşidan Gheorghge, Asztalnok Levente, Sebők Zsolt, Nagy Kasza Márta, dar şi tuturor celor care au redirecţionat anul acesta cei 2% din impozitul pe venit Fundației „Hans Lindner”.

copii1

copii2

copii3

copii4

copii5

copii6

copii7

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.