Contre între noua și vechea conducere a Consiliului Județean Satu Mare

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a început încă de la prima ședință de la constituire să critice noua conducere a instituției.

La începutul ședinței de azi, 18 iulie, consilierul ALDE Adrian Ștef a atras atenția conducerii CJ că nu a primit în timp util materialele pentru a le putea studia. Cu toate acestea, consilierii ALDE (inclusiv Ștef) nu au avut nicio problemă să voteze fiecare proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de azi.

Răspunsul președintelui Pataki Csaba a venit la punctul „Diverse”, acesta subliniind faptul că s-a întârziat atât de mult deoarece se mai fac verificări cu privire cum a cheltuit fosta administrație banii, sugerând că ar fi posibil să fie nereguli.

Referindu-se la acele nereguli, Pataki a subliniat faptul că „dintr-un anumit capitol s-au cheltuit în primele şase luni 86% din totalul fondurilor alocate pe acest an. Nu eu am cheltuit 86%”.

La rândul său, vicepreședintele CJ, Alexandru Panea a subliniat faptul că în domeniul culturii s-au cheltuit foarte mulți bani și că acest lucru face aproape imposibil organizarea vreunui eveniment.

În răspunsul său Ștef a declarat că el se referea doar la o „corectă informare” și că nu aștepta să se invoce „greaua moștenire”.

Referindu-se la neregulile invocate de Pataki în ceea ce privește cheltuirea banilor publici, vicepreședintele CJ, Ioan Rus i-a spus lui Ștef că va fi ținut la curent referitor la ce urmează să se găsească la Consiliu Județean.

„Sunt multe lucruri care va trebui să le analizăm foarte atent, şi să vedem de unde pornesc şi cum. Şi nu sunt puţine, şi sunt foarte periculoase, nu vreau să spun mai mult de atât”, a declarat Rus.

Pataki

Stef

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.