Controale în abatoarele și carmangeriile din Satu Mare

controlaecontrolae

În perioada 6-26 iunie, au fost prelevate și analizate un număr de 167 probe ce proveneau din telemea oaie, cașcaval de familie Delaco, lapte crud de vacă, brânză telemea de vacă, sanitație carcasă de ovine, pastă de mici, cașcaval, carne tocată, pulpă de vită, gulaș de vită, caș, sanitație carcasă de bovină, pulpă de oaie, hamburger vită, cârnați vită, antricot de mânzat fără os, cașcaval Rucăr, frigărui de berbecuț.

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, desemnate și instruite pentru a desfășura acțiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din județele: București, Bistrița-Năsăud, Dolj, Harghita, Brașov, Ialomița, Sibiu, Cluj, Călărași, Prahova, Vâlcea, Gorj, Maramureș, Olt, Giurgiu, Harghita, Botoșani, Vrancea, Argeș, Tulcea, Alba, Mureș, Satu Mare, Bihor, Caraș-Severin, Brăila, Teleorman, Galați, Vâlcea, Vaslui, Hunedoara, Ilfov, Hunedoara și Timiș.

Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada menționată, nu a fost depistată prezența Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate. Menționăm faptul că un număr de 11 probe se află în lucru.

Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum și măsurile dispuse în cadrul Planului Național de Control.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.