Adrian Cozma: „Nu m-am gândit să fac un pas înapoi”

DSC_0615

Fostul candidat al PNL pentru scaunul de primar al municipiului Satu Mare, Adrian Cozma, consideră că numărul de voturi pe care le-a obținut la scrutinul de la locale, 4.166, este unul „acceptabil” și că în ciuda unor critici venite din interiorul formațiunii politice, nu va face un pas înapoi din funcția de co-președinte PNL. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 28 iunie.

„Nu m-am gândit să fac un pas înapoi. Evident că în partid va urma o analiză. Eu în momentul de față nu consider că trebuie să fac un pas înapoi”, spune Adrian Cozma.

Cu privire la afirmațiile făcute de deputatul Andreea Paul în cadrul unei conferințe de presă susținută săptămâna trecută când parlamentarul sătmărean a anunțat o analiză serioasă în urma acestui rezultat „dezamăgitor” obținut de PNL pe municipiul Satu Mare, Cozma susține totuși că numărul de 4.166 de voturi este unul „acceptabil”.

„Deocamdată nu s-au propus măsuri. Acuma, dânsa poate să propună orice, este dreptul dânsei. Eu spun că este acceptabil. Ne-am plasat pe locul trei în municipiul Satu Mare, adică votul majoritar a fost pentru actualul primar în funcție, locul II pentru fostul primar Coica și noi ne-am clasat pe locul III. Nu mai vreau să intru în detalii. Pentru mine personal, o mare realizare este că am reușit să-l înving pe președintele Consiliului Județean (Adrian Ștef) care, știți dumneavoastră câți bani a avut la dispoziție și din ce buget, al Consiliului Județean, a făcut tot ce era posibil să câștige, dar eu am reușit să-l înving”, a subliniat Cozma.

Referitor la declarațiile Andreei Paul cu privire la luarea unor măsuri, Cozma spune că „nu cred că este în măsură doamna, dar eu îi respect orice opinie ca să impună măsuri. Deocamdată, PNL Satu Mare are o conducere. Evident, e și normal să se facă o analiză a rezultatelor, orice partid serios face acest lucru, și se ia cea mai bună variantă”, spune Cozma.

Mai acid la adresa deputatului PNL, Cozma spune că „în cazul primarilor nu se face redistribuirea voturilor. Probabil că dacă s-ar face această redistribuire și eu aș fi bătut candidatul PSD”.

Declarația co-președintelui a fost țintită direct către Andreea Paul și a făcut referire la scrutinul pentru parlamentare din 2012, că candidatul PNL a reușit să-l învingă pe Nicolae Bura (candidatul PSD) în Colegiul Oaș, după redistribuirea voturilor.

Co-președintele PNL Satu Mare spune că nu și-a dorit să devină viceprimar al municipiului Satu Mare, dar în schimb, a luat în calcul, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

„Dacă vă amintiți, acum trei luni se spunea: Măi, Cozma este băgat la înaintare să-l avantajeze pe unul sau pe altul. Eu am pornit în această campanie cu seriozitate, și tocmai ca să demontez acest mit, din capul locului am spus că nu voi fi pe lista de consilieri locali, fiindcă nu doresc să fiu viceprimar. Eu sunt avocat, hal Domnului cabinetul de avocatură funcționează foarte bine. Din punct de vedere personal și profesional, nu mi se merita să accept funcția de viceprimar”, a mai declarat liderul PNL.

În schimb, scaunul de vicepreședinte a fost luat în calcul, recunoaște Cozma, însă mai târziu s-a răzgândit și a renunțat la acel gând.

„Cea de vicepreședinte la un moment dat am luat-o în calcul și mi-am dorit-o, dar făcând o analiză mai serioasă am considerat că nici această funcție nu merită pentru ca să-mi suspend activitatea de avocat pentru patru ani. Eu am candidat pentru funcția de primar, am avut un proiect credibil, rămân în continuare consilier județean pentru că asta am fost și înainte și consider că pot să am un aport considerabil în Consiliul Județean. Și mai vreau să fac o precizare. Cred că a trecut vremea când neaparat președinții de partid trebuie să se regăsească într-o anumită funcție. Uitați, nici eu, nici Romeo Nicoară, nu deținem nicio funcție, deși am fost primii doi pe lista de Consiliu Județean. Orice membru din Partidul Național Liberal poate să ocupe o funcție, desigur, dacă îndeplinește criteriile pe care noi le considerăm necesare pentru a ocupa acea funcție”, a subliniat Adrian Cozma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.