„Ziua Drapelului Național”, marcată la Satu Mare (Galerie foto&video)

„Ziua Drapelului Național” a fost marcată azi, 26 iunie la Satu Mare. Evenimentul s-a desfășurat de la ora 10.00 pe platoul din Piața 25 Octombrie.

Dintre oficialități, la eveniment au participat subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean (CJ) Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și cei doi viceprimari, Doina Feher și Adrian Albu.

Despre semnificația evenimentului a vorbit muzeograful dr. Paula Virag, apoi a urmat înălțarea Drapelului Național.

„Momentul de azi a fost din punctul meu de vedere unul deosebit, când administrația publică locală, mă refer la Primăria municipiului Satu Mare, Consiului Județean dar și Garnizoana împreună cu Instituția Prefectului au reușit să organizeze acest eveniment. Evenimentul de azi are rădăcini în anul 1848 iar din 1998, 26 iunie, în fiecare an, în fiecare unitate administrativ-teritorială, este sărbătorit evenimentul dedicat Zilei Drapelului”, a subliniat subprefectul Altfatter Tamas.

„În viața românilor, de mai bine de un secol și jumătate, această simbolistică, indiferent ce regim a fost, indiferent dacă țara era împărțită sau unită, aceste trei culori au fost sfinte în viața românilor. Drapelul trebuie cinstit indiferent dacă este iunie sau orice altă zi din an. Trebuie să ne trăim viața cu respect față de aceste trei culori și față de țara în care trăim”, a declarat președintele CJ, Pataki Csaba.

„În viața fiecărei nații, fiecărui popor, drapelul are o simbolistică aparte. Azi, 26 iunie cu ocazia Zilei Drapelului Național am participat împreună cu celelalte oficialități locale și județene la această sărbătoare”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Drapel1

Drapel2

Drapel3

Drapel4

Drapel5

Drapel6

Drapel7

Drapel8

Drapel9

Drapel10

Drapel11

Drapel12

Drapel13

Drapel14

Drapel15

Drapel16

Drapel17

Drapel18

Drapel19

2 Comentarii la "„Ziua Drapelului Național”, marcată la Satu Mare (Galerie foto&video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.