Monumentul Limbii Române, dezvelit la Satu Mare

Monumentul Limbii Române a fost dezvelit astăzi, 27 mai, într-un cadru festiv, în prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, directorului Muzeului Județean, Felician Pop, dar și a invitaților prezenți la această sărbătoare. Monumentul este amplasat în curtea Muzeului de Artă din Piața Libertății.

„Eu am vorbit din 2012 despre acest Monument al Limbii Române. Cred că este important pentru noi, pentru sătmăreni, nu numai pentru cei de etnie română deoarece vorbim despre limba română, cea pe care o vorbim cu toții, indiferent de etnie. Acest monument nu a fost realizat pentru a sfida pe unii și pe alții. Este al nostru al tuturor, indiferent de etnie, români, maghiari, șvabi, romi, ucrainieni, evrei și alte naționalități conlocuitoare. Este un monument care lipsea din acest peisaj cultural al Sătmarului. Este un respect față de cultura noastră, față de limba românească”, a declarat Ștef.

Monumentul Limbii Române este opera sculptorului Radu Ciobanu. Felician Pop spune că monumentul este dezvelit la 86 de ani după cea a lui Vasile Lucaciu (1936) și că este al doilea ca mărime după cea a „Leului de la Șișești”.

monument1

monument2

monument3

monument4

4 Comentarii la "Monumentul Limbii Române, dezvelit la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.