Proiectul „Grădina Stea”, finanțat prin programul „Idei din Țara lui Andrei”

Gradina Stea

19 localități din România, printre care și Satu Mare, primesc finanțări de la OMV Petrom și Fundația PACT prin programul „Idei din Țara lui Andrei”. Printre cele 19 idei câștigătoare se află și „Grădina Stea”, un proiect inițiat de Cristina Bala în parteneriat cu Asocația „Stea” din Satu Mare.

„Grădina Stea”, un proiect inițiat de Cristina Bala în parteneriat cu Asociația „Stea”, vizează persoanele aflate în dificultate și își propune să-i implice în activități care valorifică resursele locale. Astfel, șapte tineri proveniți din medii defavorizate vor fi implicați într-un proiect de producere și valorificare a legumelor și plantelor aromatice pe care le vor livra către 120 de familii din comunitate.

Competiția „Idei din Țara lui Andrei” a fost organizată în acest an de OMV Petrom cu sprijinul Fundației PACT. Prin acest program, sunt oferite finanțări de până la 15.000 euro românilor care propun proiecte cu rezultate sustenabile.

Proiectele câștigătoare vor deveni realitate pentru a rezolva, pe termen lung, probleme din 17 județe ale țării: Argeș, Bacău, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vrancea.

Șapte dintre acestea sunt proiecte de educație pentru angajabilitate, alte opt vizează dezvoltarea comunitară, iar patru sunt soluții de eco-eficiență cu impact pozitiv asupra mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.