Alegerile locale vor avea loc în 5 iunie

alegeri locale

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 10 februarie, data în care vor avea loc alegerile locale din acest an. Potrivit deciziei Executivului, scrutinul de la locale va avea loc în data de 5 iunie.

Conform calendarului stabilit de Guvern, startul campaniei electorale va fi dat în data de 6 mai 2016, iar o zi mai târziu, pe 7 mai, se va stabili prin tragere la sorţi numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea către toate birourile electorale de circumscripţie a listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016.

Totodată, cu 30 de zile înaintea datei votării, vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

Scrutinul din data de 5 iunie 2016, se va desfășura în intervalul orar 07.00-21.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.