Centrul Tehnologic, de Inovare și Afaceri Satu Mare – locul ideal pentru firmele aflate la început de drum

Centru1

Centru3

Centru4

Centru5

Centru6

Centru8

Centru9

Centru11

Gândit ca un adevărat Centru de afaceri și dotat cu infrastructură modernă, proiectul Centrului Tehnologic, de Inovare și Afaceri (CTIA) din Satu Mare a fost implementat cu scopul de a veni în sprijinul IMM-urilor nou înființate pentru a-i ajuta să se descurce în mediul concurențial, specific lumii economice. Totodată, firmele nou înființate sunt invitate să închirieze spații în cadrul centrului, tariful fiind de minim 4,5 euro/mp/lună, fără TVA.

CTIA își are sediul pe strada I. L. Caragiale nr. 1, în spațiul renovat al fostei Școli Generale nr. 13 din municipiul Satu Mare. Proiectul a fost implementat de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Satu Mare, iar investiția a avut o valoare de aproximativ 4 milioane de lei asigurată din surse financiare nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Specialiștii din cadrul CTIA asigură buna administrare a clădirii, oferă consultanță firmelor locatare și pun la dispoziția acestora o serie de facilități care să susțină dezvoltarea continuă a firmelor incubate. Centrul dispune de patru spații de producție, vestiare pentru femei și bărbați, 6 birouri, grupuri sanitare, sală de negocieri, precum și o sală de conferințe cu 86 de locuri echipată cu următoarele sisteme: sonorizare, proiecție video, traducere simultană.

Potrivit managerului de proiect, Adriana Lenghel, centrul funcţionează ca un incubator de afaceri pentru firme start-up sau cu un istoric de maxim 2 ani de activitate, scopul fiind sprijinirea dezvoltării IMM-urilor locale prin asigurarea unor servicii specifice şi a unor spaţii de birouri sau ateliere la tarife de închirieri foarte avantajoase.
Firmele care doresc să închirieze spații în cadrul CTIA vor urma o procedură disponibilă pe site-ul: www.centrultehnologic.ro.

În urma depunerii scrisorii de intenție Comisia de evaluare a cererilor depuse va analiza oferta firmei interesate în baza criteriilor de selecție stabilite de către Consiliul Local Satu Mare.

Toate documentele aferente dosarului de aplicare pot fi descărcate de pe site-ul centrului: www.centrultehnologic.ro. Dosarul trebuie depus în plic sigilat la sediul Primăriei municipiului Satu Mare, Piaţa 25 Octombrie nr. 1, corp M, cu menţiunea „Centrul Tehnologic de Inovare şi de Afaceri în Municipiul Satu Mare – Comisia de identificare şi selecţie”.

Totodată, firmele locatare beneficiază de o serie de servicii gratuite precum: accesul la Internet, servicii de curățenie și întreținere spații comune, servicii de secretariat, consultanța oferită în perioada de pre-incubare, consultanţă şi asistenţă în elaborarea planurilor de afaceri şi de marketing, studii de fezabilitate, asistenţă pentru dezvoltarea de parteneriate naţionale şi internaţionale, înlesnirea accesului IMM-urilor la bazele de date ale universităţilor, asistenţă oferită IMM-urilor incubate în scopul diversificării capacităţii acestora de a-şi comercializa produsele în afara ariei de amplasare a CTIA, promovarea imaginii firmelor ce operează în cadrul incubatorului.

CTIA este soluția ideală pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră într-un mediu adecvat, dotat la standarde europene, acolo unde beneficiați de toate condițiile și serviciile de care are nevoie o firmă la început de drum.

Pentru informații suplimentare accesați site-ul Centrului: www.centrultehnologic.ro sau email: centru.tehnologic@satu-mare.ro, persoană de contact: Adriana Lenghel – manager de proiect, 0745205055.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.