Cine este profesorul din Satu Mare care a girat una din cărțile lui Copos, scrisă în detenție

cartile lui Copos

Geheorghe copos

Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. Pe lista ministerului se află și numele profesorului universitar dr. Marin Andreica de la Academia Comercială din Satu Mare. Acesta a girat una dintre cărțile lui Gheorghe Copos.

Cărțile publicate în detenție de către „deținuții celebrii” precum: Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Gheorghe Copos, Cristi Borcea sau George Becali au dezlănțuit multe discuții în mass-media din România. Aceste lucrări au menirea de a reduce din pedepsele deținuților în cauză.

Astfel, Gheorghe Copos, originar din Tășnad, a scris cinci cărți în perioada în care își ispășea pedeapsa cu executare la Penitenciarul „Jilava”. Pentru două dintre lucrări „Alianţe matrimoniale în politică ale principilor români din Ţara Românească şi Moldova” şi „Tășnadul medieval”, Copos a primit recomandări de la prof. univ. dr. Stelian Brezeanu de la Universitatea București. De asemenea, pentru alte două cărți lui Copos i-au fost date recomandări de către conf. dr. Virginia Cucu din cadrul Universității „Artifex” București și de prof. univ. dr. Marin Andreica din cadrul Academiei Comerciale Satu Mare.

De fapt, în perioada detenției, George Copos a scris patru cărți, dintre care patru în 2014 și una în 2015. Este vorba despre: „Tăşnadul medieval – Monografie locală”, „Turismul – Vector de interculturalitate”, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, „Franciza vs. management în industria hotelieră” și „Turismul european durabil și provocările lui”. Ultima carte a apărut la Editura Meteor Press și a fost girată de prof. univ. dr. Marin Andreica.
Vă reamintim că omul de afaceri a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru fapte penale cu consecinţe asupra bugetului de stat. Copos a fost încarcerat pe data de 4 martie 2014, şi eliberat condiţionat în 7 aprilie 2015.

Copos a fost eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia, luată de Tribunalul Bucureşti, fiind definitivă. Între motivele care au stat la baza deciziei instanţei s-a numărat şi faptul că omul de afaceri a scris în penitenciar câteva cărţi ştiinţifice.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în perioada 2013-2015, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi.

Un Comentariu la "Cine este profesorul din Satu Mare care a girat una din cărțile lui Copos, scrisă în detenție"

  1. Pingback: Profesor din Satu Mare, vizat de procurorii DNA | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.