„Pachetul de acasă” o idee 100% sătmăreană

pachet

www.pachetuldeacasa.ro, administrat prin intermediul firmei Gepo Simag SRL-D, este o afacere înființată de trei sătmăreni și are ca obiect de activitate livrarea pachetelor de la părinți către copiii lor care studiază în diverse centre universitare din țară. Afacerea înființată în luna octombrie a acestui an a fost pusă pe picioare de către George Mureșan (21 de ani), Florin Pop (26 de ani) și Marius Silaghi (26 de ani).

Cei trei tineri au investit aproximativ 10.000 de euro în afacere, bani cu care au achiziţionat autovehicule necesare pentru acti¬vitatea iniţială.

Gepo Simag SRL-D a fost fondată de către trei tineri sătmăreni. Este vorba despre: Marius Octavian Silaghi, în vârstă de 26 de ani, absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții. În prezent acesta este și administratorul firmei; George Mureșan, în vârstă de 21 de ani, care în prezent este angajat în cadrul firmei SUPERMARKET SERVICE SRL dealer & service Karcher, ca reprezentant comercial și Florin Pop, în vârstă de 26 de ani, absolvent al Universității Tehnice de Construcții București. În prezent acesta este angajat în cadrul firmei SUPERMARKET SERVICE SRL ca director de vânzări.

„Ideea înființării firmei a venit în timpul studenției, printr-un accident amuzant. Administratorul firmei, Silaghi Marius, pe vremea aceea student, a plecat cu autocarul din Satu Mare spre Cluj-Napoca. Fiind sfârșit de săptămână, autocarul era plin cu pachete trimise de părinți studenților din Cluj. Într-o curbă, unul dintre pachete a căzut pe el. Numărând pachetele, Marius și-a dat seama că în autocar erau mai multe pachete decât persoane. Cei mai mulți dintre studenți așteaptă, în fiecare săptămână, pachetul de acasă, trimis de părinți. Trimiterea pachetelor presupune, în foarte multe cazuri, improvizații bizare și/sau costuri destul de mari. Așa s-a născut ideea pachetul de acasă. Noi luăm pachetele de acasă și le livrăm la cămin sau la noua casă în siguranță, repede și fără improvizații. Cererea pentru un astfel de serviciu este, în mod evident, una foarte mare, însă, până acum nu au existat suficiente firme orientate către acest segment”, a declarat pentru Sătmăreanul, Florin Pop.

Fiind la început de drum, afacerea pe care cei trei tineri o administrează este momentan una mică, însă aceștia doresc ca pe viitor să acopere toată zona de nord-vest a țării, și nu numai.

„Firma a fost înfințată pe bani proprii. Ne-am gândit să accesăm la un moment dat și fonduri dar am ajuns la concluzia că presupune prea multe condiții. Întrucât firma se află abia la început, volumul vânzărilor realizate până în momentul de față nu este încă relevant pentru potențialul pe care îl atribuim acestei idei. Prima parte a activității noastre s-a concentrat în special pe promovarea afacerii. Am constatat o creștere a vânzărilor de la o săptămână la alta”, spune Florin Pop.

Potrivit site-ului www.pachetuldeacasa.ro, pentru transportul pachetelor, prețurile variază între 10 și 20 de lei, aceste tarife fiind valabile pentru pachetele care nu depășesc 30 de kg. Peste 30 de kg se adaugă 1 leu/kg. De asemenea, „Pachetul de acasă” oferă servicii de curierat la 50% reducere pentru toată luna decembrie.

Momentan, firma activează pe traseul Satu Mare-Baia Mare-Dej-Gherla-Cluj Napoca, iar pe viitor cei trei antreprenori îș propun să-și dezvolte afacerea pentru zona de nord-vest a țării. Planurile nu se opresc însă aici. În următorii cinci ani aceștia își propun să se extindă la nivel național.

Florin Pop spune că clienții sunt foarte receptivi la serviciile pe care Gepo Simag SRL-D le oferă. „Preluăm pachetele de acasă și îi scutim pe clienți de minute de stat în frig”, spune Florin Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.