S-a votat strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare

strategie

În cadrul ședinței de astăzi, 26 noiembrie, consilierii locali au votat strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare pentru următorii zece ani, adică pentru perioada 2015-2025. După unele completări venite din partea consilierilor, strategia de dezvoltare a municipiului a fost votată în unanimitate de către aleșii locali.

În urma discuțiilor avute în plenul ședinței, strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare a fost completată cu alte investiții care, potrivit consilierilor, trebuie introduse în noua „viziune de dezvoltare a municipiului”.

Dintre proiectele care au venit în completarea formei inițiale a strategiei amintim reabilitarea Hotelului „Dacia” dar și realizarea unui bazin de înot. De asemenea, strategia a fost completată și cu proiectele de organizare și sprijinire a unor festivaluri precum „la Dâmburi”, „Restart Music & Festival”, etc.

Totodată, se are în vedere sprijinirea mediului de afaceri, creșterea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, crearea unei infrastructuri pentru bicicliști, reorganizarea sistemului de parcări, promovarea surselor regenerabile de energie (panouri solare, panouri fotovoltaice, etc.), dezvoltarea unui centru balnear integrat prin valorificarea apelor geotermale la Noroieni, reorganizarea și reamenajarea zonei centrale a municipiului Satu Mare, etc.

Strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare este de fapt o înșiruire de propuneri venite din partea executivului Primăriei, ai consilierilor locali și ai cetățenilor din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.