Povestea sătmăreanului Victor Sfiazof, designer-ul celui mai nou SUV Renault (Foto&Video)

SUV1

SUV2

Victor Sfiazof

Victor Sfiazof1


Cel mai nou SUV Renault, modelul Kadjar, arată aproape ca în schița desenată acum patru ani de designer-ul Victor Sfiazof, un tânăr de 32 de ani, originar din Satu Mare. Acum șapte ani de zile, după ce a fost selectat într-un concurs la Cluj, Victor a ajuns la studioul de design al Renault din București, atunci desenând tot un crossover Renault. Potrivit specialiștilor, exteriorul SUV-ului a rămas în proporție de 80-90% ca în schița creată de sătmăreanul nostru
.

Sfiazof s-a născut în 1983 la Satu Mare și a locuit aici până când s-a mutat la Cluj, unde a urmat cursurile facultății de „arte frumoase si design”. Victor, desena mașini încă de când era mic, iar în facultate s-a decis că va fi designer auto. A avut șansa să participe la un workshop organizat de Renault care căuta oameni pentru studioul de design pe care urma să îl deschidă la București.

Cei de la Renault au ales schița lui Victor, sătmăreanul nostru este unul dintre cei 30 de angajați ai studioului de design Renault Central Europe. Lucrează din 2008 la studio. Schița cu care a câștigat selecția de la Cluj era tot pentru un crossover Renault.

În 2011, Renault a trimis instrucțiuni studiourilor de design, compania dorind să scoată pe piață un crossover SUV care sa nu fie pătrățos și să aibă și elemente prietenoase de design. În același an a fost aleasă ca fiind câștigătoare schița lui Victor Sfiazof. Acesta a mers apoi la Paris, la Techocentre unde schița a devenit macheta de lut și inginerii au intervenit cu modificările necesare pregătirii mașinii pentru producție.

„Am avut adevărate lupte cu inginerii pentru a-i convinge să nu schimbe foarte multe, iar designul să fie cât de pur se poate (…) Sunt mândru să spun că mașina este la final foarte asemănătoare cu cea din prima schiță. Și-a păstrat spiritul și rar se întâmplă ca o mașină să se schimbe atât de puțin”, a declarat pentru jurnaliștii de la Hotnews, Victor Sfiazof.

Sfiazof spune că în crearea schiței pentru noul model SUV a fost inspirat de Laurens van den Acker, care a creat deja pentru Renault o identitate puternică de design ce se vede la modele precum Captur și Clio.

Designerul a aflat numele mașinii foarte aproape de momentul lansării acesteia. Numele Kadjar vine de la Kad- (quad) și -jar care provine de la cuvintele frantuzești agile (agil) și „jaillir” (a tâșni). Cei de la Renault spun că numele noului SUV vrea să aducă un aer exotic care să sugereze aventura și descoperirea de noi orizonturi.

Sursa Foto&Video: www.hotnews.ro

Un Comentariu la "Povestea sătmăreanului Victor Sfiazof, designer-ul celui mai nou SUV Renault (Foto&Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.