Elevii Colegiului Economic, informați despre riscurile în trafic

elevi

Colaborarea strânsă dintre Poliţie şi Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, dorită de ambele părţi încă din prima zi de şcoală, s-a concretizat până acum în numeroase activităţi cu caracter preventiv-informativ desfăşurate de poliţişti împreună cu elevii acestui liceu. Temele abordate au vizat promovarea profesiei de poliţist, siguranţa pe internet şi criminalitatea informatică, consumul de alcool şi implicaţiile sale legale, dar şi educaţia rutieră.

Educaţia rutieră a elevilor este tema a șase întâlniri cu reprezentanţi ai Poliţiei, în baza unui proiect propus de colegiu, proiect înscris în competiţia olimpiadelor K.

Dacă primele două activităţi de educaţie rutieră desfăşurate în urmă cu două săptămâni au avut ca grup ţintă actuali şi viitori şoferi, elevi ai claselor a XII-a, următoarele întâlniri desfăşurate miercuri, 25 noiembrie, au fost destinate claselor a IX-a.

Activităţile au fost susţinute din partea Poliţiei de inspectorul principal Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog, care i-a introdus pe elevi în tainele misiunii de participant la traficul rutier. Cele mai riscante comportamente în trafic ale pietonilor, bicicliştilor, şoferilor şi pasagerilor, dar şi modalităţile de contracarare a acestora au fost, de asemenea, dezbătute cu elevii. Cauzele accidentelor grave în ordinea importanţei pe care o acordă, au fost, de altfel, una din temele de lucru propuse echipelor formate din câte șase elevi, acestea fiind apoi discutate şi comparate cu datele rezultate din studiile de specialitate. Viteza, consumul de alcool, teribilismul, neatenţia şi defecţiunile tehnice, au fost tot atâtea cauze identificate de elevi şi supuse apoi dezbaterilor.

Întâlnirile au fost deosebit de interactive, elevii având ocazia să urmărească materiale video sugestive, prezentări ppt, dar şi să-şi expună propriul punct de vedere şi chiar propriile experienţe negative în traficul rutier.

La cele două întâlniri, organizate sub îndrumarea prof. Maria Măgureanu, director al instituţiei de învăţământ şi prof. Viorica Bran, au participat peste 65 de elevi şi aptru cadre didactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.