Pompierii sătmăreni au dat amenzi de peste 50.000 de lei în cluburile sătmărene

controale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare a constituit Planul de acţiune şi verificare a unităţilor încadrate în categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacole, mall-uri din judeţul Satu Mare.

Din cadrul acestui plan de acţiune fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul acestui plan, în perioada 16-22 noiembrie au fost întreprinse opt controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 56 de deficienţe constatate, şase deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 29 de avertismente şi 10 amenzi în valoare totală de 51.000 lei.

Din cele 56 de constatări la faţa locului, la şapte agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activităţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document.

La alte două societăţi comerciale s-a identificat că nu desfăşurau program cu public potrivit domeniului de activitate. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului. De asemenea, au fost desfăşurate şase exerciţii de evacuare la care au participat 26 de persoane.

Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.