Țara Oașului, promovată la Bazarul diplomatic din Lisabona

Lisabona1

Lisabona2

Lisabona3

Țara Oașului a fost promovată în Lisabona (Portugalia), la tradiționalul Bazar internaţional de caritate organizat sub înaltul patronaj al Primei doamne a Portugaliei, Maria Cavaco Silva. Evenimentul a avut loc în zilele de 20, respectiv 21 noiembrie la Centrul de Congrese din Lisabona.

În colțul dedicat Țării Oașului din cadrul standului României au fost expuse: clopuri, traiste, păpuși oșenești, diverse obiecte tradiționale lucrate de Floarea Finta, precum și cataloage de prezentare a orașului Negrești-Oaș și a Muzeului Țării Oașului.

De altfel, consilierul Economic din cadrul Biroului de Promovare Economică și Comercială din cadrul Ambasadei României din capitala Portugaliei, Adela Condurache, a purtat la eveniment o ie cu motive oșenești, cu care a făcut furori la bazar.

Prima doamnă a Portugaliei a apreciat standul României, în special colțișorul oșenesc și ia purtată de Adela Condurache, ținând să se fotografieze cu ea.

Organizat de Asociaţia familiilor diplomaţilor portughezi cu sprijinul ambasadelor acreditate în Portugalia, bazarul este destinat susţinerii asociaţiilor caritabile care se ocupă de copiii și tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile. Anul acesta beneficiul obţinut va fi acordat asociaţiilor de solidaritate socială cu rol în susținerea sănătăţii mamei şi copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.