Analize medicale gratuite la Casa de Cultură a Sindicatelor (Foto)

analize1

analize2

analize3

analize4

analize5

analize6

analize7

analize8

Sătmărenii care doresc să-și măsoare glicemia, tensiunea arterială sau nivelul de colesterol din sânge sunt așteptați astăzi, 11 noiembrie, până la ora 17.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde are loc o acțiune dedicată „Zilei Internaționale a Diabetului”.

La deschiderea oficială care a avut loc la ora 09.00, au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, medicul diabetolog dr. Iosif Szilagyi și președintele Clubului LIONS Someș Satu Mare, Nicolae Manea.

În luarea de cuvânt, Adrian Ștef a vorbit despre importanța unor asemenea acțiuni în contextul în care incidența diabetului și a bolilor cardiovasculare în județul Satu Mare este destul de crescută.

Dr. Iosif Szilagyi spune că în cadrul acțiunii de astăzi, pe lângă determinarea glicemiei, tensiunii arteriale și a colesterolului se va face și un screening al obezității, respectiv calculul riscului cardiovascular, pentru a avea un tablou cât mai complet cu privire la aceste patologii, raportat la județul nostru.
Potrivit evidențelor Centrului de Diabet, în prezent în județul Satu Mare sunt înregistrați aproximativ 19.000 de bolnavi care suferă de această patologie.
Acțiunea de azi este organizată de Clubul LIONS Someş Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean şi cu Centrul de Diabe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.