Sătmăreanca stabilită în Belgia, Larisa Țîrle, vrea să sprijine grădinițele din mediul rural

Larisa Tirle

După succesul înregistrat în cadrul campaniei „Provocarea ghiozdanul”, care a avut un ecou deosebit și în județul Satu Mare, asociațiile „Unite in Good” și „Because We Care” doresc să lanseze o nouă inițiativă, menită de această dată să vină în sprijinul copiilor de grădiniță. Grupul de români din Belgia din care face parte și sătmăreanca Larisa Țîrle își propune să reamenajeze o parte din grădinițele aflate în mediul rural și să le doteze cu jucării.

„În urma succesului campaniei „Provocarea ghiozdanul”, asociațiile „Unite in Good” și „Because We Care” își propun să lanseze o nouă campanie intitulată „Perete de basm” în cadrul căreia dorim să reamenajăm grădinițe din mediul rural prin a picta pereții cu personaje din basme românești și să le dotăm cu jucării de interior și exterior.

Grădinițele din majoritatea satelor românești se confruntă cu foarte multe lipsuri, de toate felurile. Nu de puține ori am primit solicitări ale educatoarelor sufletiste și pasionate de munca lor, în care ne rugau să le ajutăm cu strictul necesar pentru a își desfășura activitățile zilnice cu copiii.

De aceea la impulsul celor de la Asociatia „Because We Care” dorim să demarăm această campanie pentru a le oferi un spațiu propice celor micuți să își dezvolte imaginația și a îi familiariza cu personajele din basmele românești.

Acest proiect este la început și dorim să vă implicăm pe toți de aceea vă rog să nu ezitați să ne lăsați ideile dumneavoastră în spațiul de comentarii de mai jos” este mesajul postat de Larisa Țîrle, pe pagina sa de Facebook.
Larisa Țîrle este din Ardud și locuiește de aproape opt ani în Belgia, unde a terminat un master în Științe politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.