Preoți din Satu Mare, arestați în Grecia. Sunt acuzaţi că au furat mâna unui sfânt

sfant

Trei preoţi din Satu Mare au fost suspendaţi de la slujire, după ce au fost arestaţi zilele trecute în Grecia. Potrivit autorităților elene, aceștia au furat mâna Sfântului Haralambie de la Mănăstirea Mega Spileo, aflată la 10 km de orașul grecesc Kalavrita.

Potrivit unor surse este vorba despre preoții: Marius Borhidan (Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș), Emanuel Oros (parohia Mesteacăn) și Daniel Popa (Aliceni).

„Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente”, arată Patriarhia Română, într-un comunicat de presă transmis azi, 8 octombrie.
Din informațiile pe care le deținem, cei trei preoți din Satu Mare erau împreună cu un grup de aproximativ 40 de persoane, în pelerinaj în Grecia.

Odată ajunşi la Mănăstirea Mega Spileo, slujitorii bisericii au furat mâna Sfântului Haralambie. Ulterior, preoții au fost prinşi şi arestaţi.

Mănăstirea Mega Spileo se află la o distanţă de zece kilometri de oraşul grecesc Kalavrita.

5 Comentarii la "Preoți din Satu Mare, arestați în Grecia. Sunt acuzaţi că au furat mâna unui sfânt"

  1. Pingback: Vezi ce măsuri a luat Iustin Sigheteanul împotriva părintelui Emanuel Oros | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.