Avocat din Satu Mare, reținut de DNA

Gerenyi Istvan

Un avocat din Satu Mare, Gerenyi Istvan, a fost reținut luni, 7 septembrie de procurorii DNA Oradea. Acesta este acuzat de trafic de influență.

Potrivit unor surse judiciare, Gerenyi urma să intervină pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Oradea (CAO) în favoarea unui client de-al său, judecat pentru contrabandă. Potrivit procurorilor, Gerenyi a primit mai multe zeci de mii de euro, sumă din care o parte a ajuns la un judecător.

Avocatul va fi prezentat azi, 8 septembrie, Curții de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Gerenyi este avocatul care anul trecut a fost șantajat de clanul Bia din Satu Mare. Bia și Biuță au fost acuzați în aprilie 2014 că i-ar fi cerut avocatului Gerenyi Istvan suma de 5.000 de euro şi că l-ar fi ameninţat că dacă nu le plăteşte banii ceruţi, atunci soţia şi copilul acestuia vor fi omorâţi. Speriat de aceste ameninţări avocatul a depus plângere la Poliţie.

La acea vreme, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au descins la casa celor doi interlopi situată pe strada Zefirului nr. 8. Locuinţa acestora a fost percheziţionată oamenii legii ridicând mai multe arme albe şi un pistol de calibru 4,5 mm. După patru ore de percheziţii, Bia şi Biuţă au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorii au cerut arestarea celor doi pentru 30 de zile însă magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au decis cercetarea acestora sub control judiciar.

Gerenyi Istvan este membru al Baroului Satu Mare din 4 februarie 2008.

2 Comentarii la "Avocat din Satu Mare, reținut de DNA"

  1. Pingback: Avocatul Gerenyi Istvan, dus în fața Instanței Supreme | Satmareanul

  2. Pingback: Instanța Supremă amână pronunțarea în cazul lui Gerenyi Istvan | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.