Traficanți de persoane care acționau la Satu Mare, trimiși în judecată de procurorii DIICOT

traficanti

Marți, 1 septembrie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Badel Alias, zis „Khider”, cetățean german de origine irakiană, în stare de arest preventiv, Paraschiv Dragă, zis „Rici, Riciu”, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, Răzvan Măgureanu, Adrian Coteanu şi Gheorghe, în stare de libertate, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

O parte din membri grupării își desfășurau activitatea pe raza județului Satu Mare.

Liderii grupării infracţionale erau persoane care domiciliau pe teritoriul Germaniei. În momentul în care grupurile de migranţi ajungeau în Bulgaria sau în România, liderii reţelei se deplasau în ţara respectivă, unde organizau scoaterea şi transportarea ilegală către ţara de destinaţie.

Un segment al grupării, alcătuit din nouă persoane, şi-a desfăşurat activitatea pe raza județului Satu Mare, precum şi în statele de vest din Europa (Ungaria şi Austria). Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed cei în cauză s-au ocupat cu preluarea migranţilor din Bucureşti, cu scoaterea ilegală a acestora prin zona de competenţă a SPF Petea, iar ulterior cu transportarea până în Viena (Austria).

Alți membri ai grupării își desfășurau activitatea în Timișoara, Craiova și București.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.